Farem tertúlia amb Úna Fingal

dimarts28febrer

Farem tertúlia amb Úna Fingal

Dates i lloc: 

Dimarts, 28 de febrer de 2017
Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

A 2/4 de 8 del vespre

Organització i contacte: 

Biblioteca Torras i Bages
b.vilafranca.tb@diba.cat

Tertúlia literària sobre la novel·la La canción del Bardo amb la participació de l'autora Úna Fingal.

La canción del bardo ens submergeix en el temps present del protagonista, Dublín 1916, per conduir-nos cap a un destí inesperat. Al cor de la Revolució irlandesa per la seva independència el 1916 que, transcorre paral·lela a la Gran Guerra Europea, tothom ha de prendre partit. Mitjançant la veu d'un dels seus protagonistes, el jove dublinès Olcán Finnegan, veurem transcórrer davant dels nostres ulls alguns d'aquests episodis. Una part de la història d'Irlanda i d'Europa que ens afecta a tots ja que la novel·la narra la lluita per la llibertat, i per sobre de tot reivindica el dret a la llibertat individual. Idealismes, partidismes, lluites, queden en un segon terme per penetrar i aprofundir en l'ésser humà, els seus impulsos, passions i motivacions.

Olcán jove mestre i partidari del nacionalisme irlandès viu en primera persona l'Aixecament de Pasqua de 1916. Empresonat a Anglaterra s'enfronta a la difícil decisió de servir a l'Exèrcit Britànic a canvi de l'indult. Un cop destinat al Front Occidental en un dels batallons irlandesos, descobreix una lleialtat capaç de superar els idealismes patriòtics, és la que senten els uns pels altres, els germans de trinxera.

Després de convertir-se en un heroi a la batalla de Ginchy, ferit, torna a Dublín, on haurà de lluitar contra el rebuig dels que van ser els seus amics, ja que Irlanda està vivint un període de plena hostilitat amb Anglaterra i la Guerra Anglo Irlandesa està a punt d'esclatar. Tot i així, el nacionalisme irlandès també està dividit entre nuclis extrems i moderats, i no tothom repudia al jove.