Mar da morte

dilluns25setembre

Mar da morte

Dates i lloc: 

Dilluns, 25 de setembre de 2017
Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

A les 7 de la tarda 

Organització i contacte: 

Biblioteca Torras i Bages

Presentació del poemari de Santi Borrell i Giró, a càrrec d’Amauta Castro, poeta i traductor del llibre

Presentació del poemari Mar da Morte, de Santi Borrell i Giró, a càrrec d’Amauta Castro, poeta i traductor del llibre.

Santi Borrell (1972, Vilafranca del Penedès).
Ha publicat tres llibres de poesia: "Els dies a les mans” (2010), amb dues edicions exhaurides, considerat com un dels fenòmens editorials d'aquell any; “Fragments d’una pedra” (2013), edició exhaurida; i “Mar da Morte” (2017), una edició en català amb traducció al gallec d’Amauta Castro. Ha estat traduït al castellà i a l’italià.

Organitzador de diversos festivals de poesia (Festival de Poesia a les Caves, a Sant Sadurní d'Anoia, o "Kinzena Poetika", a Vilafranca del Penedès).

Col·laborador amb diversos artistes, impulsant iniciatives per la xarxa, promovent alguns llibres col·lectius, com la "Poesia a la frontera" (Marc Editor i Serret Llibres), una antologia de poetes en llengua catalana, aragonesa i castellana.

D’altra banda, el seu compromís amb la realitat del seu territori, el va portar a impulsar el Manifest de Poetes Catalans per la Independència, octubre del 2014, presentat a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, amb l’adhesió de 300 poetes.

El  2016 es va editar el seu estudi “La història del Cava. Sant Sadurní d’Anoia” (Publicacions de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia), rebent el Premi al Millor Llibre d’Història de Vins a nivell mundial (Gourmand. World Cookbook Awards 2016).

Mar da Morte és un collage, un llibre fragmentant que barreja gèneres literaris, amb poemes, cants, poemes visuals, teatre, periodisme, història, assaig i crítica política. És un cant al medi ambient, un cant a l'ecologia, a la natura del mar i de la terra, un cant a la vida i a la bellesa, a partir de la tragèdia del Prestige.