Novetats de cinema

Novetats de cinema

19 de setembre de 2017

Ja podeu agafar en préstec, les novetats en cinema d'aquest mes. Pel·lícules tan repremiades com La la land o Manchester frente al mar, acompanyades de la poètica Neruda o la reconeguda Incerta glòria. Aquí les teniu:

El Sr. Henri comparte piso (França. 2015. 99 min. )
Director: Ivan Calbérac
El senyor Henri és un vell rondinaire ja jubilat que viu al seu apartament de París. Tot i que és feliç vivint sol, la seva delicada salut fa que el dia a dia sigui cada vegada més difícil. En contra de la seva voluntat, el seu fill Paul el convenç per llogar una de les habitacions buides.

Manchester frente al mar (EUA. 2016. 137 min.)
Director: Kenneth Lonergan
Intèrprets: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler
Narra la història dels Chandler, una família de la classe obrera establerta a Massachusetts. Després de la defunció del seu germà gran, el Lee es converteix en el tutor legal del seu nebot. Inesperadament, el Lee es veu obligat a enfrontar-se al seu passat tràgic.
Lonergan sublima cada escena i torna a demostrar com es pot, sense buscar la llàgrima fàcil, aconseguir un frec constant amb les emocions de l’espectador. Amor, humor, dolor, por, tendresa o ira conviuen en uns personatges i diàlegs autèntics que donen sentit a aquest drama sobre la culpa i el perdó.

La ciudad de las estrellas - La La Land (EUA. 2016. 127 min.)
Director: Damien Chazelle
Intèrprets: Ryan Gosling, Emma Stone
La pel·lícula comença com tot a Los Angeles: a l'autopista. Aquí és on el Sebastian coneix la Mia, gràcies a un desdenyós clàxon enmig d'un embús, que reflecteix a la perfecció l'estancament de les seves vides. Els dos estan centrats en les esperances habituals que ofereix la ciutat. 
Ja ho va fer amb Whiplash. Damien Chazelle té un do per cimentar els seus fotogrames sobre la música i els sentiments que genera. A La ciudad de las estrellas (La La Land), el cineasta posa a cantar i a ballar Ryan Gosling i Emma Stone –les actuacions dels quals destaquen notablement– i revitalitza el gènere musical amb el somieig com a fil argumental.
El virtuosisme escènic i estètic de Chazelle omple de llum i màgia una pel·lícula amb un plantejament i un desenllaç tan contundent que fa que acabem estimant el trajecte entre tots dos.

Incerta glòria (Espanya. 2017. 116 min.)
Director: Agustí Villaronga
Intèrprets: Marcel Borràs, Oriol Pla, Bruna Cusí
El front d'Aragó, 1937. El Lluís, un jove oficial republicà destinat a un lloc temporalment inactiu, coneix una enigmàtica vídua de la qual s'enamora, la Carlana, que aconsegueix entabanar-lo perquè falsifiqui un document que la converteix en la senyora de la comarca. 
Incerta glòria, un novel·lot en què Joan Sales va captar com ningú les ofuscacions d'una joventut truncada per la Guerra Civil (però encara joventut, amb totes les dosis d’eufòria i desassossec) i els dilemes ètics del bàndol republicà. Els temes i les capes de la novel·la s'eixamplen com un laberint i, precisament per no caure en la dispersió, Villaronga se centra en la trama més narrativa: els amors i desamors dels quatre protagonistes, sempre amb l'olor de carn morta de rerefons.

I a més...

Es por tu bien (Espanya. 2017. 95 min.) Director: Carlos Therón; Guió: Manuel Burque, Josep Gatell; Intèrprets: José Coronado, Roberto Álamo, Javier Cámara, Silvia Alonso, Georgina Amorós.
El guardián invisible (Espanya. 2017. 129 min.) Director: Fernando González; Guió: Luiso Berdejo; Intèrprets: Marta Etura, Elvira Mínguez, Juan Librado, Francesc Orella, Itziar Aizpuru.
Los niños del paraíso (França. 1945. 190 min.) Director: Marcel Carné; Guió: Jacques Prévert; Intèrprets: Jean-Louis Barrault, Pierre Brasseur, Pierre Renoir.
Neruda (Xile. 2016. 108 min.) Director: Pablo Larraín; Guió: Guillermo Calderón; Intèrprets: Gael García Bernal, Luis Gnecco.
Un hombre llamado Ove (Suècia. 2015. 115 min.) Director: Hannes Holm; Guió: Hannes Holm; Intèrprets: Rolf Lassgård, Bahar Pars, Filip Berg, Ida Engvoll.
Silencio (EUA. 2016. 159 min.) Director: Martin Scorsese; Guió: Jay Cocks, Martin Scorsese; Intèrprets: Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson.
Manual de un tacaño (França, 2016) Director: Fred Cavayé; Intèrprets: Dany Boon, Laurence Arné, Noémie Schmidt.