Novetats de lectures per a infants

Novetats de lectures per a infants

22 de setembre de 2017

La llista de llibres està plena de petites històries que ens sorprendran, ens faran riure i ens emocionaran molt. Trobeu la que més us agradi i veniu a buscar-la!

Per començar a llegir:

El Secreto de la abuela / Ayuko Uegaki
L'àvia Violeta és una gran costurera. Avui està molt preocupada perquè ha d'acabar de brodar un vestit per a la seva néta Flor, i no aconsegueix enfilar l'agulla causa de la seva mala vista ... Gairebé a punt de desistir, rep una inesperada visita: una família de granotes s'ofereix a ajudar-la a canvi d'un petit favor...
Una delícia de llibre d'una prestigiosa autora japonesa, que tracta sobre l'amistat i de perquè quan ajudaem els altres sempre ens porta coses bones.

L'Enorme i malvat Ferotge / Ingrid Chabbert, Guridi
Al protagonista d'’aquesta història li agrada nedar al riu, fer la migdiada al sol i, sobretot, fugir de la gent, estar sempre tot sol! Però un bon dia coneix algú molt especial i la seva vida comença a canviar.

L'Última carta / Antonis Papatheodoulou ; [il·lustracions:] Iris Samartzi
Les paraules se les pot endur el vent o, en el cas d'aquesta bonica història, les pot dur un carter amable, a qui li espera una experiència inoblidable en el seu darrer dia de feina.

Això no és una selva / Susanna Isern ; Rocio Bonilla
Tot va començar el dia que la Paula va aprendre a dir que no. Dir que no era genial. La Paula podia fer el que volgués. 

Qué es la libertad / Renata Bueno
Un nen no sap què és la llibertat i l'hi pregunta a tothom: al llapis, a la goma, al paper, a les línies rectes, als cercles, a les bombolles de sabó. Les respostes són poètiques, gràfiques, i diferents, ja que la llibertat per a cada un pot ser diferent.

Quan comencem amb les històries més llargues:

El Poble dorment / Rébecca Dautremer
Dormir està molt bé! Però, cent anys? És una mica massa, oi? Inicia la passejada amb dos homes que t’explicaran una història que em sembla que et recordarà alguna cosa.

El Guardián del árbol : Gustav Klimt / Myriam Ouyessad ; [ilustraciones:] Anja Klauss
La vella Minoa conservava un valuós tresor. Una llavor gran com un puny i brillant com l’or. Havia arribat el moment de confiar-se-la a algú més jove i la va entregar solemnement a Kahlil. El jove cuidaria d’aquesta llavor extraordinària: la llavor de l’arbre màgic. I un dia, en Kahlil plantaria la llavor a la terra i l’arbre revelaria el seu secret.

Refugiada : l'odissea d'una família / Tessa Julià Dinarès, Anna Gordillo
Per què sento crits? On anem? Per què tothom té por? Vull tornar a casa.
El relat d’un fet que no s’hauria de produir.

La Esposa del conejo blanco / texto e ilustraciones de Gilles Bachelet
Per què el Conill Blanc d’Alícia al País de les Meravelles sempre fa tard? Que fa fora de les seves hores de servei al Palau de la Reina de Cors? Està casat? Té fills? A través del diari de l’esposa del Conill Blanc, entrarem a la intimitat de la seva petita família, coneixerem els seus fills i descobrirem la cara oculta d’un país en el que no succeeixen només coses meravelloses.

Pirates i tresors : deu contes de pirates / Chris Mould
Atreveix-te a conèixer els bergants més cruels i despietats que mai no han solcat els set mars en aquests deu relats sobre pirates terribles d’arreu del món.

Pels que llegeixen llargues històries:

Monster nanny : una cangur molt especial / Tuutikki Tolonen ; il·lustracions de Pasi Pitkänen
Les vacances d'estiu comencen d'una manera especial per a la Hilla, en Kaapo i la Maikki: la seva mare acaba de guanyar un viatge de dues setmanes a Lapònia i una cangur per cuidar als nens durant la seva absència, mentre el pare és fora en un viatge de negocis. Tot sembla perfecte fins que descobreixen la identitat de la nova cangur: "una criatura semi humana, amb la formació perfecta per a les tasques assignades, antigament anomenada trol dels boscos".

L'Illa de Paidonèsia / Oriol Canosa ; il·lustracions de Gabriel Salvadó
En Nicolau Rouretort, un nen de nou anys, viatja en vaixell amb els seus pares. I s'avorreix. Els pares, a més, lluny de divertir-se, discuteixen tota l'estona. Fins que en Nicolau decideix fer allò que li havia passat pel cap: agafar en préstec un dels bots de salvament i anar a una illa ben petita. Aquí començarà una aventura epistolar en què l'illa s'omple de nens i nenes, els adults no hi poden fer res i la cosa s'embolica de mala manera. O de bona manera, segons els ulls que ho mirin.

Qui necessita la foto d'una fada? / Albert Juvany i Blanch ; il·lustracions de Zuzanna Celej
A la Bruna li han fet el millor regal d’aniversari que ha tingut mai: l’Enciclopèdia definitiva de les fades. En canvi a la Carla, la seva germana petita, li agraden els superherois i no creu en les fades. Per què en el llibre que li han regalat a la germana només hi ha dibuixos i no fotografies?