Novetats de novel·la

Novetats de novel·la

20 de juny de 2017

Valerio Massimo Manfredi. Teutoburgo
Arriba la història de la batalla que va demostrar al món que Roma no era invencible. La batalla que va convertir a dos germans en herois de pobles enemics. Al setembre de l'any 9 després de Crist, vint mil soldats romans avancen confiats en la seva victòria cap a un bosc impenetrable al nord de Germania. Però en realitat tot va començar anys enrere...

Siegfried Lenz. Lliçó d’alemany
1943, en un poblet de l’extrem nord d’Alemanya: el pintor Max Ludwig Nansen rep de Berlín una ordre oficial que li prohibeix de pintar. El seu amic d’infància, Jens Ole Jepsen, agent de policia local, és l’encarregat de fer-la complir. Davant la resistència de Nansen, Jepsen reacciona amb un zel que supera l’estricte compliment del deure. Ha nascut en ell una vocació tan poderosa com la de pintar: l’obediència. 
1954, en un correccional per a joves inadaptats enmig de l’Elba: Siggi Jepsen, el fill petit del policia, és castigat per haver lliurat un full en blanc el dia que el professor d’alemany els posa una redacció sobre “les alegries del deure”. No és que s’hagi negat a fer-la, és que el supera la massa de coses a dir. Siggi s’imposa una llarga temporada d’aïllament  per tal d’escriure tot el que el tema li evoca. I és una miniatura del nazisme que sorgeix de la seva confessió.

Ray Loriga. Rendición
Han passat deu llargs anys des que va esclatar la guerra, i el matrimoni segueix sense conèixer el parador dels seus fills i sense saber si el seu país va ser l'agressor o l'agredit. Un dia un noi mut entra a la seva propietat. Al principi el tanquen com a un presoner, però acaben per agafar-li cert afecte i, quan les autoritats comuniquen que la zona ha de ser evacuada i que han de posar rumb a la ciutat transparent, els tres hi van junts. En aquest moment el noi és batejat com Julio. Les portes de la metròpoli mostren una clara advertència: l'aire bressola els cossos sense vida dels traïdors. A l'interior, la ciutat transparent és gairebé un paradís que proveeix als seus habitants de tot allò que qualsevol desitjaria en una llar: harmonia, neteja i protecció. Impera un ordre rigorós, una calma autoritària i una absoluta transparència: no estan permesos els secrets ni les parets.

Atilgan, Y. Un hombre ocioso
Benavent, E. Martina en tierra firme (amorosa)
Bezsonoff, J.D. La ballarina de Berlín (històrica)
Black, B. Fins i tot els morts (policíaca)
Camilleri, A. Un nido de víboras (policíaca)
Carrère, E. Bravura
Casanovas, A. Si todo desapareciera (amorosa)
Castañon, L. La noche que no paró de llover
Davidson, L. Bajo los montes de Kolima (policíaca)
Eberlen, K. Quererte no es sólo cuestión de suerte (amorosa)
García Sáenz, E. El silencio de la ciudad blanca  (policíaca)
Han, Kan. La vegetariana
Lark, S. Una promesa en el fin del mundo
López Daltell, J. Emmanillats
Mairal, P. La uruguaya
Martínez de Pisón, I. Derecho natural
Meyer, P. El valle del óxido
O’Brien, E. Las sillitas rojas
Prada, C. Las noches en las que el cielo era de color naranja (amorosa)
Pujol Cruells, A. La carpeta és blava
Zontini, A. Orfancia