Notícia

Novetats de novel·la

30 de juliol de 2018

Moore, Graham. La Llum de la nit (històrica)
La nit de l'11 de maig de 1888, en Paul Gravath caminava pels carrers de Manhattan encara il·luminats per fanals de gas. El jove advocat anava de pressa i amb cara de pomes agres. Thomas Edison, el geni, el mag, l'inventor de la bombeta elèctrica, l'esperava en el seu imponent despatx, disposat a barallar-se dur per tal de defensar la seva patent. A l'altra banda de la barrera hi havia el client d'en Paul, ni més ni menys que el gran George Westinghouse, que amb l'ajut de l'enginyós Nikola Tesla, havien millorat l'artefacte per aconseguir que a tots els carrers i les llars dels Estats Units brillés una llum intensa, sense apagades sobtades. La Història amb majúscules ens parla d'aquesta lluita, però en Graham Moore, el famós guionista de Desxifrant l'enigma, ens l'explica com si nosaltres també hi fóssim, entre cables i fórmules matemàtiques, bevent vi amb dones molt llestes a les grans festes de Nova York, assistint en primera persona a un espectacle en el qual van brillar la llum i la intel·ligència... i això només ho aconsegueixen les bones novel·les.

Sierra i Fabra, Jordi. Les Paraules ferides
Una deliciosa i crua faula, ambientada en un règim dictatorial asiàtic, de ressonàncies corprenedores. La nova novel·la de Jordi Sierra i Fabra és un cant a la llibertat i al poder de les paraules: un homenatge i un desafiament.
El jove Li Huan és un dels nous guardes del camp de presoners. Un recinte esfereïdor on els reclusos, presos polítics contraris al Govern, no poden parlar entre ells, ni tampoc amb els vigilants. En Li Huan no serà un guarda qualsevol, serà el nou censor i haurà de llegir les cartes dels presoners i decidir quines paraules i frases cal prohibir.
Però, no totes les paraules són iguals. Així com l’aigua erosiona la roca, les cartes a la seva estimada d’un dels presoners més veterans fan trontollar les creences més arrelades del jove censor. S’hi parla de poesia, d’amor, de llibertat... N’hi haurà prou d’encertar les paraules per ajudar-lo a obrir els ulls? 
Una obra de lirisme contingut que conjuga, amb destresa, emoció, sensibilitat i un poderós missatge.

Ferrante, Elena. La filla fosca
Després de l'extraordinari èxit mundial d'Els dies de l'abandonament, Elena Ferrante ens endinsa en una història punyent sobre els sentiments contradictoris que lleguem als nostres fills. La Leda és una professora d’universitat divorciada fa temps que viu dedicada a les seves dues filles i la feina. Però quan les noies marxen amb el pare al Canadà, tot i que podríem esperar-nos dolor i malenconia, la dona se sent alliberada i la vida se li fa més lleugera. Decideix prendre's unes vacances al mar en un poblet del sud. Després d'uns primers dies plàcids, la trobada amb alguns personatges d'una família inquietant desencadenarà tot un seguit d’esdeveniments i despertarà en ella un reguitzell de reflexions i records al voltant dels orígens, la maternitat i la llibertat.

Han, Kang. Actes humans
Al maig del 1980, a la ciutat de Gwangju l'exèrcit va sufocar una revolta popular provocant milers de morts. Actes humans reviu aquells fets terribles a través de les experiències de set personatges diferents: la tortura, la por, l'angoixa de no trobar els desapareguts, el dol, el sentiment de culpa del supervivent, els malsons, les ferides, les seqüeles, els retrobaments... I el record dels morts, la seva veu i la seva llum.

I a més...
Barce, Sergio. La Emperatriz de Tánger
Benavent, Elísabet. Seremos recuerdos (romàntica)
Busquets Fuentes, Josep. La Gramola de l'Edèn (històrica)
Cameron, W. Bruce. La Razón de estar contigo