Novetats de novel·la - juny 2017

Novetats de novel·la - juny 2017

25 de maig de 2017

McEwan, Ian. Cáscara de nuez
Trudy manté una relació adúltera amb Claude, germà del seu marit John. La parella d'amants concep un pla: assassinar a John enverinant-lo. El motiu: una mansió georgiana valorada en uns vuit milions de lliures que, si John mor, heretarà Trudy.
Però resulta que hi ha un testimoni d'aquesta maquinació criminal: el fetus que Trudy porta a les seves entranyes. I en una pirueta de triple salt mortal que sembla impossible de sostenir però li surt rodona, McEwan converteix al fetus -al qual encara no han posat nom perquè no ha nascut- en el narrador de la novel·la, des de la primera pàgina fins a l'última.

Trueba, David. Tierra de campos
Amb l'objectiu d'enterrar el seu pare al poble on va néixer, Daniel emprèn un viatge en un vehicle molt particular, un cotxe fúnebre, conduït per un xofer equatorià, pintoresc i xerraire, de la millor estirp còmica. Qui és de veritat Dani Mosca? Potser, com sosté ell mateix, és només un tipus que fa cançons. Però és també el nen que va créixer en un barri humil; que va trobar l'amistat més profunda d'aquesta manera accidental en què un troba les grans coses de la vida; que va viatjar i va gaudir del seu ofici en la música fins que la tríada clàssica dels excessos (sexe, drogues i rock and roll) va desintegrar el grup que havia format amb els seus amics de l'ànima; i la vida es va sostenir en un equilibri precari però resistent entre el desig i la realitat.

Lana, Jesús. La germana gran
Quan en Mat veu entrar la noia d’ulls negres al bar on malgasta les hores de periodista en atur, separat i en caiguda lliure, poc es pensa que la desconeguda el pot ajudar. I més encara si, de fet, és aquesta americana enigmàtica la que demana ajuda. I que, al capdavall, prou podria ser que ni ella ni el que li demana siguin ben bé el que semblen. De Kentucky a Barcelona, La germana gran és un viatge d’anada i tornada entre unes vides que estan en parèntesi. Un trajecte cap al mal i la venjança, però també a l’amor, la sort i a l’indret de l’ànima on es tanquen les ferides.

I a més...

Barbérat, A. El instante preciso en que los destinos se cruzan (amorosa)
Cabré, J. Quan arriba la penombra
Carrisi, D. El cazador de la oscuridad (policíaca)
Chaparro, C. No soy un monstruo
Clarck, M.H. Legado mortal (policíaca)
Connoly, J. La canción de las sombras (policíaca)
D’Annunzzio, G. L’innocent
Echenoz, J. Enviada especial
Espinosa, A. Lo que te diré cuando te vuelva a ver
Fingal, Ú. La canción del bardo
Glasfud, G. Palabras en mis manos (històrica)
King, S. El bazar de los malos sueños
London, J. Martin Eden
Macomber, D. Bienvenidos al hostal de la felicidad (amorosa)
Morrigan, R.  Corazones en el cafè (amorosa)
Norek, O. Efecto dominó (policíaca)
Portell, S. El dia que va morir David Bowie
Pradas, N. La pintora del barret de palla  (històrica)
Rich, A.J. La mano que te da de comer (policíaca)
Roberts, N. La obsesión (amorosa)
Sala, X. I ens vam menjar el món
Sanderson, B. El aliento de los dioses (fantàstica)
Slimani, L. Canción dulce