Novetats en novel·la - Tardor

Novetats en novel·la - Tardor

21 de setembre de 2017

Paul Auster. 4 3 2 1
L'únic fet immutable en la vida de Ferguson és que va néixer el 3 de març de 1947 a Newark, Nova Jersey. A partir d'aquest moment, diversos camins s'obriran davant seu i el portaran a viure quatre vides completament diferents, a créixer i explorar de formes diferents l'amor, l'amistat, la família, l'art, la política i fins i tot la mort, amb alguns dels esdeveniments que han marcat la segona meitat del segle XX americà com a teló de fons.

Jordi Puntí. Això no és Amèrica
Hi ha qui recorda un amor mentre passeja pels carrers de l’Eixample per traçar una lletra amb els seus passos. Hi ha l’home del maletí que fa autoestop a la sortida de Vic. Hi ha en Gori, que en un poble de la Catalunya nord rep cartes d’un germà amb qui fa anys que no es tracta. Hi ha l’home que vol regalar un viatge a París a la seva dona, però ho canvia per un creuer en solitari al vaixell on canta en Sam Cortina. Hi ha la història prodigiosa d’en Mike (abans Miquel) Franquesa i la seva relació peculiar amb els casinos. I al final, lligant-ho tot, hi ha l’escriptor que se’n va fins a Nancy per completar, a plena satisfacció dels lectors, la seva feina de viatjant d’històries... 

Tracy Chevalier. La voz de los árboles
La família Goodenough ha deixat enrere la Nova Anglaterra del segle XIX per instal·lar-se als pantans d'Ohio i porta algunes branques de la seva pomera favorita. Però a l'hort que les planten s'enfonsen també les llavors de la discòrdia entre James i Sadie Goodenough. Mentre James adora les pomes dolces, Sadie prefereix refugiar-se en la sidra. Aquestes diferències irreconciliables afecten els seus fills i obliguen al menor d'ells, Robert, a abandonar Ohio i buscar fortuna. L'amor cap als arbres, heretat del seu pare, l'acompanya en el seu viatge cap a l'Oest.

I a més...

Atwood, Margaret. Por último, el corazón
Baker, Frank. El Misteri de la senyoreta Hargreaves
Bourdeaut, Olivier. Esperando a Mister Bojangles
Didion, Joan. Según venga el juego
Dovlatov, Sergueï. El Parc
Dunne, Dominick. Una Temporada en el purgatorio
Flanagan, Richard. El Libro de los peces de William Gould : un libro en doce peces
Follet, Ken. Una columna de foc (també en cast). (històrica)
Foenkinos, David. La Biblioteca dels llibres rebutjats
Garrigasait, Raül. Els Estranys
Keegan, Claire. Tres llums
Kim, Ae-ra. Corre, pare, corre! (contes)
Leon, Donna. Restes mortals (policíaca)
Paris, B. A. Al cerrar la puerta
Santiago, Roberto. Ana
Swift, Graham. El Domingo de las Madres
Tusset, Pablo. Sakamura y los turistas sin karma
Weil, Jiri. Viure amb una estrella
Wolf, Daniel. La Luz de la tierra