Un cop d’ull a… Els Parcs Naturals

Un cop d’ull a… Els Parcs Naturals

25 de maig de 2017

El 24 de maig es celebra el Dia Europeu dels Parcs, una data que commemora anualment la declaració dels primers parcs nacionals europeus a Suècia l’any 1909.

Avui dia aquesta celebració te com a finalitat donar a conèixer els espais protegits i la seva importància per a la societat. De fet, aquest espais naturals són saludables, contribueixen a afrontar els efectes del canvi climàtic i minimitzar els seus impactes, són escenaris per plantar, cuidar, restaurar i promoure la diversitat genètica, poden ajudar a reduir la petjada ecològica i promouen la sostenibilitat dels pobles i ciutats circumdants.

Aprofitant l’efemèride, la biblioteca va acollir una exposició bibliogràfica amb una selecció dels recursos més interesants del nostre fons sobre aquest tema.

A continuació us destaquem alguns d’ells i us animem a que ens feu una visita i els hi feu un cop d’ull.

Parcs naturals pas a pas : Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. [Barcelona] : Diputació de Barcelona, 2011.
Veus d'ocells. Celdoni Fonoll; dibuixos de Francesc Jutglat ... [et al.] ; característiques biològiques: Albert Martínez Vilalta ; maqueta del disc compacte: Eloïsa Matheu. Barcelona : Lynx, 2001
Les Quatre estacions al Montseny ; L'home i el Montseny. [Barcelona] : la Diputació, DL 2007
Un Tomb pel Foix : jocs i descobertes per l'entorn natural . Xavier Bayer ; il·lustracions: Blanca Martí. Valls : Cossetània, 2013.
El Garraf : 12 excursions per a cames petites i en cotxet. Neus Andreo Santisteban. Barcelona : Piolet, 2016.