Biblioteques amb DO

Biblioteques públiques de les 11 DO vinícoles de Catalunya acosten la cultura del vi amb la literatura, la música, la poesia, els contes, la gastronomia i les diverses manifestacions i llenguatges culturals a través d’una àmplia proposta de serveis d’informació i d’activitats per a tots els públics: aparadors culturals, conferències, passejades entre vinyes i lectures, exposicions, clubs de lectura, vermuts literaris, concursos, lectures dramatitzades, hores del conte, etc. Un programa variat i de qualitat en què, de gener a desembre, cada mes està dedicat a una regió vitivinícola a través de les biblioteques del seu territori.

Es pretén dinamitzar l’espai bibliotecari amb activitats i propostes culturals variades i per a tots els públics que prenen el vi com a manifestació autòctona, característica i diferenciada, per subratllar que també les biblioteques públiques són diverses en la mesura que ho és el territori per tal d’oferir serveis de qualitat. Els objectius són atraure nous perfils de públics a les biblioteques, renovar la carta d’activitats culturals que ofereixen els espais bibliotecaris, ampliar la xarxa de col·laboracions i promoure la cooperació entre el sector públic i el privat.

La primera edició de “Biblioteques amb DO” va ser al 2013 i va comptar amb 25 biblioteques i des de llavors el projecte ha anat creixent: el 2017 participaran més de 50 biblioteques.

“Biblioteques amb DO” és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que és possible gràcies a la implicació d’agents diversos: INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi),VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, cellers, restaurants, agricultors, enòlegs, agents de turisme, etc.