Clubs de lectura

Tertúlies Literàries^

Les Tertúlies Literàries són un club de lectura on s'acull totes aquelles persones que volen compartir (d'una forma distesa i agradable) les opinions, sentiments i comentaris que els hagi suggerit la lectura d'una obra llegida prèviament.

Les persones que formen part d'aquestes tertúlies es troben a la biblioteca, amb una freqüència mensual, per tal de comentar una novel·la proposada, sota la conducció d'Elvira Mestres, encarregada, des de ja fa uns quants anys, de dinamitzar el grup i ajudar a descobrir les múltiples facetes de l'obra.

Per aquest curs es preveuen un nombre total de 20 places. Les trobades son obertes al públic general tot i que la bilbioteca només proporciona la lectura triada a les persones inscrites.

Aquest curs 2023/24 el club es reunirà per norma general el darrer dimarts de cada mes a les 18.30h. 

La clau de vidre^

La literatura negra està de moda. Cada cop hi ha més gent aficionada a aquest gènere. Un públic molt fidel que en moltes ocasions no llegeix cap altre estil de literatura diferent.

Per als amants d'aquest gènere la Biblioteca organitza el club de lectura La clau de vidre, conduït i dinamitzat per Glòria Batllevell. 

En aquest cas, la periodicitat de les trobades és bimensual normalment, el tercer dimecres de cada mes a les 18.30h.

El total de participants previst per aquest club és de 20.

Còmic BTB^

La novel·la gràfica i el còmic és un gènere especial i que a la biblioteca tenim molt present. Per aquest motiu, tots aquells que estigueu enamorats del còmics, disposeu del vostre club de lectura. I els que encara no hàgiu descobert aquest món, però hi tingueu interès, aquest és el vostre club per entrar-hi: els seus membres llegeixen els millors còmics clàssics i moderns d'arreu del planeta.

El club el dirigeix i condueix el Gerard Arbués i es reuneix el tercer dimarts de cada mes a les 19.30h a la Biblioteca.

El límit de participants es situa en 10.

Llegir el teatre^

La Biblioteca Torras i Bages i el Teatre Cal Bolet organitzen Llegir el Teatre, un projecte fruit de la col·laboració entre el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), amb la col·laboració d'Arola Editors. Es tracta d'un club de lectura sobre textos teatrals, que té per objectius: millorar la formació dels espectadors de teatre i refinar-ne així la qualitat de la recepció del fet teatral, donar suport a les biblioteques públiques de Catalunya per al desenvolupament de clubs de lectura de teatre de qualitat, impulsar l'edició de textos teatrals, incrementar els fons sobre teatre de les biblioteques públiques de Catalunya. Cada sessió està dedicada a un text de la programació del TNC que, en alguns casos, són intercalats amb obres de les programacions teatrals locals.

El club es reuneix a l'Escorxador i ho fa mensualment, els dimecres, a les 19h de la tarda. Les dates es marquen en funció de les representacions de les obres al TNC i al Teatre Cal Bolet. 

El límit de participants és de 20.

Club de lectura en italià^

A la Biblioteca Torras i Bages ens agrada aprendre idiomes i també buscar excuses per poder-los practicar. Per fer-ho, hem posat en marxa aquest club de lectura especialment pensat pels coneixedors d'aquesta llengua. El club el dinamitza la Michela D'Auria.

Parliamo italiano per un po'?

El límit de participants és de 15. Les trobades són el primer divendres de cada mes de 17 a 18.30h a la biblioteca.

Club de lectura en Anglès^

Un altre dels clubs de lectura en llengua extrangera dels que pots formar part és el club de lectura en anglès. Es reuneix un cop al mes i és una excusa perfecta per poder practicar aquesta llengua que, com totes, si no s'utilitza es perd. Aquest any estrenem conducció que anirà a càrrec dels professors de la acadèmia Hellen Doron English School.

Come and talk in english for a while!

Hi ha dos grups, en funció del nivell dels participants, intermedi o acançat, i hi ha 10 places disponibles per cadascun dels nivells.

El nivell intermedi es reuneix el primer dijous de cada mes a les 19.30 a l’Escorxador.

El nivell avançat es reuneix el tercer dijous de cada mes a les 19.30h a l’Escorxador.

 

P. Club de lectura de poesia^

Un altre dels clubs d'aquest curs 2023/24 és el club de lectura de poesia. El conduirà el Josep Maria Verge. 

Poesia és joc, música, conte, màgia...  Poesia és paraula en estat pur... És una porta oberta a la imaginació, les sensacions, la creació i la fantasia... La poesia és necessària per eixamplar la vida, per comprendre millor la realitat o per fugir-ne, per entonar un càntic o aixecar un clamor, per nodrir-nos de bellesa. La poesia és necessària per expressar o, més ben dit, per apuntar a allò que no pot ser dit, explicat, traduït en paraules: el misteri de la realitat, de la qual nosaltres mateixos formem part, i que nosaltres també som.

El club es reunirà el segon dimarts de cada mes, a les 18.30h.

El límit d'inscrits es situa en 20 persones.

Pots apuntar-te als clubs a través del següent enllaç a partir del 5 de setembre de 2023:

Accessibilitat