Clubs de lectura

Tertúlies Literàries^

Les Tertúlies Literàries són un club de lectura on s'acull totes aquelles persones que volen compartir (d'una forma distesa i agradable) les opinions, sentiments i comentaris que els hagi suggerit la lectura d'una obra llegida prèviament.

Les persones que formen part d'aquestes tertúlies es troben a la biblioteca, amb una freqüència mensual, per tal de comentar una novel·la proposada, sota la conducció d'Elvira Mestres, encarregada, des de ja fa uns quants anys, de dinamitzar el grup i ajudar a descobrir les múltiples facetes de l'obra.

Per aquest curs es preveuen un nombre total de 20 places. Anteriorment les trobades del club eren obertes a tothom que hagués llegit l'obra proposada, però amb la situació actual derivada de la Covid, aquesta opció no és possible. Esperem que la situació canvïi en un futur no molt llunyà.

Aquest curs 2021/22 el club es reunirà per norma general el darrer dimarts de cada mes a les 18.30h. La primera trobada serà el 26 d'octubre i la primera obra que es comentarà serà Canto jo i la muntanya balla de la Irene Solà.

La clau de vidre^

La literatura negra està de moda. Cada cop hi ha més gent aficionada a aquest gènere. Un públic molt fidel que en moltes ocasions no llegeix cap altre estil de literatura diferent.

Per als amants d'aquest gènere la Biblioteca organitza el club de lectura La clau de vidre, conduït i dinamitzat per Glòria Batllevell. 

En aquest cas, la periodicitat de les trobades és bimensual i, en concret, el 3r dimecres de cada dos mesos a les 18.30h.

El total de participants previst per aquest club és de 15 i la primera trobada està prevista pel dimecres 20 d'octubre.

Còmic BTB^

La novel·la gràfica i el còmic és un gènere especial i que a la biblioteca tenim molt present. Per aquest motiu, tots aquells que estigueu enamorats del còmics, disposeu del vostre club de lectura. I els que encara no hàgiu descobert aquest món però hi tingueu interès, aquest és el vostre club per entrar-hi: els seus membres llegeixen els millors còmics clàssics i moderns, d'arreu del planeta.

El club el dirigeix i condueix el Gerard Arbués i es reuneix el tercer dimarts de cada mes a les 19.30h a la Biblioteca.

El límit de participants es situa en 10 i la primera trobada serà el dia 19 d'octubre.

Llegir el teatre^

La Biblioteca Torras i Bages i el Teatre Cal Bolet organitzen Llegir el Teatre, un projecte fruit de la col·laboració entre el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), amb la col·laboració d'Arola Editors. Es tracta d'un club de lectura sobre textos teatrals, que té per objectius: millorar la formació dels espectadors de teatre i refinar-ne així la qualitat de la recepció del fet teatral, donar suport a les biblioteques públiques de Catalunya per al desenvolupament de clubs de lectura de teatre de qualitat, impulsar l'edició de textos teatrals, incrementar els fons sobre teatre de les biblioteques públiques de Catalunya. Cada sessió està dedicada a un text de la programació del TNC que, en alguns casos, són intercalats amb obres de les programacions teatrals locals.

El club es reuneix a l'Escorxador i ho fa mensualment, els dimecres, a les 19h de la tarda, a la Sala 3.

El limit de participants és de 15 i la primera trobada serà el dia 13 d'octubre.

Club de lectura en italià^

A la Biblioteca Torras i Bages ens agrada aprendre idiomes i també buscar excuses per poder-los practicar. Per fer-ho, hem posat en marxa aquest club de lectura especialment pensat pels coneixedors d'aquesta llengua. El club el dinamitza la Michela D'Auria.

Parliamo italiano per un po'?

El límit de participants és de 15. Les trobades són l'últim dimecres de cada mes, de 15.30 a 17h, i la primera torbada serà el dia 27 d'octubre.

Club de lectura en Anglès^

Un altre dels clubs de lectura en llengua extrangera dels que pots formar part és el club de lectura en anglès, Book Readers. Es reuneix un cop al mes i és una excusa perfecta per poder practicar aquesta llengua que, com totes, si no s'utilitza es perd. El club el dinamitza la Sílvia Arniches. 

Come and talk in english for a while!

Hi ha dos grups, en funció del nivell dels participants, intermedi o acançat i hi ha 7 places disponibles per cadascun dels nivells.

El nivell intermedi es reuneix el primer dimarts de cada mes de les 17.30 a les 19h i la primera trobada serà el dia 5 d'octubre.

El nivell avançat es reuneix el segon dimarts de cada mes de les 18 a les 19.30h i la primera trobada serà el dia 19 d'octubre.

 

Històric. Club de lectura d'assaig^

Si t’interessa la historia i t’agradaria disposar d’un espai on, a més de poder parlar-ne i llegir-la, poguessis experimentar en primera persona les decisions o successos que la conformen, Creuant el Rubicó es la proposta que et plantegem des de la Biblioteca Torras i Bages.

La idea es molt senzilla: reunir-nos un dia al mes a la biblioteca i assistir a una xerrada introductòria sobre un tema històric. Un cop finalitzada es plantejarà la possibilitat de crear grups de lectura i/o de jocs de taula relacionats amb la xerrada. Aquests grups es reuniran al llarg dels següents dos mesos.

Temporada 2021-2022.
Segle XX podria ser el nom d’una galeria d’art on podríem trobar obres de tot tipus: algunes plenes de llum, i moltes altres d’obscures on es podria mostrar el pitjor de l’ésser humà. Dins d’aquestes últimes tindríem una col·lecció dedicada a la Primera Guerra Mundial , o la Gran Guerra com es va conèixer aleshores. La guerra que hauria d’haver acabat amb totes les guerres va deixar mes de 15M de morts (entre militars i civils) i una ferida que, lluny de cicatritzar, tornaria a sagnar 21 anys després.

Com va dir Carl Von Clausewitz, “la guerra es la continuació de la política per altres mitjans”. Conèixer les motivacions y els objectius polítics y personals dels actors del moment, ens pot ajudar a entendre el com i perquè va ser possible que una Europa "pròspera" es precipités a l’abisme.

Aquet club s'estrena aquest any i el conduirà l'Albert Alegre. Les trobades seran mensuals, el primer dijous de cada mes a les 18.30h, i la primera trobada serà el dia 7 d'octubre.

El nombre total de participants d'aquest club és de 15 persones.

P. Club de lectura de poesia^

Un altre dels clubs que estrenem aquest curs 2021/22 és el club de lectura de poesia. El conduirà el Santi Borrell. Borrell, escriptor i poeta penedesenc, ens proposa un recorregut per les obres més destacades de diferents poetes catalans dels segles XX i XXI en llengua catalana.

En aquest club intentarem fer una lectura acurada de les obres, tot destacant allò que ens sorprèn o ens captiva de cada una per després poder comentar-ho en grup. Crearem un espai de trobada i intercanvi de reflexions al voltant de l’obra, l’autor i la resta de la seva bibliografia. 

El club es reunirà el segon dijos de cada mes, a les 18.30h, i la primera torbada serà el dia 14 d'octubre.

El límit d'inscrits es situa en 10 persones.

El Aura. Club de lectura de filosofia^

La darrera novetat que posem en marxa és un club de lectura de filosofia. 

El aura farà un repàs als clàssics de la filosofia: Esquil, Sófocles. Eurípides amb el propòsit d'aconseguir conèixer i gaudir de les millors obres d’aquest gènere. També podrem ampliar coneixements de l’època al mateix temps que identificarem i comentarem les emocions.

El club es reunirà amb una periodicitat mensual, el primer dimarts de cada mes a les 18.30h, i el conduirà el Faust Manresa.

La primera trobada serà el dia 5 d'octubre.

El nombre màxim d'inscrits al club és de 8 persones.

Pots apuntar-te als clubs a través del següent enllaç:

Accessibilitat