Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Acte d'agenda

dijous15abril '21

Aquell anhel mai satisfet

Dates i lloc: 

Dijous 15 d’abril a les 19h
Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

A les 19h de la tarda

Organització i contacte: 

Biblioteca Torras i Bages

Presentació del llibre de Josep Giménez Noguera. Basat en la vida de Josep Giménez Estebanell, poeta i professor Vilafranquí.

La presentació del llibre anirà a càrrec de Joan Manel del Pozo, professor emèrit i síndic de la Universitat de Girona i comptarà amb la presència de l'autor de l'obra, Josep Giménez Noguera.

Aforament limitat per ordre d'arribada.

El llibre: 

És un llibre amb diferents dimensions que interactuen: és un recull de poesia, en gran part inèdita; segueix de prop la vida del poeta, que ajuda a entendre i viure amb intensitat la seva poesia; i és una immersió en una època convulsa esclatada en la guerra, que ha marcat profundament la història recent del nostre país. Un llibre que es llegeix com una novel·la, però que és història i poesia.

El Poeta protagonista:

Josep Giménez Estebanell (1909-1969).
Poeta intens. Nascut a Balsareny, el seu viure ha estat sobretot marcat per tres poblacions: Ripoll, Beuda i Vilafranca del Penedès. Mestre a 19 anys, li ha tocat viure una època trasbalsada.
La seva poesia, vitalista i quasi musical, ritmada amb el bategar de la seva vida i la de les persones i el món que l’envolta, es fa present poc a poc i ens porta a un món convuls, dins del qual aquest mestre poeta ha estat molt creatiu. El seu fill Periodista, explorant i submergint-se en la vida del poeta i en la seva obra fa emergir un món que – saltant en el temps - se’ns pot fer molt proper.

L’autor del llibre:

Josep Giménez Noguera (Beuda 1939).
Llicenciat en Filosofia (Paris 1970) i Periodista col·legiat. Segon fill del poeta Josep Giménez Estebanell i d’Antònia Noguera. Va estudiar a l’ Institut ‘Eugeni d’Ors’ de Vilafranca del Penedès on el pare era Professor de Dibuix.
Actiu en premsa local des de 1959 a Vilafranca (‘Acción’, ‘Tothom’) i a Ripoll (‘els fulls grocs’ de “Presència’ i ‘El Ripollès’).  Acció política en la transició a la Democràcia (Convergència Socialista, Assemblea de Catalunya, PSC Congrés).  A partir de 1982, Director de Ràdio Vilafranca, Coordinador d’Emissores Municipals de Catalunya durant la lluita i les negociacions per la seva legalització i la creació de Cursos per a la formació del personal de les Ràdios.


Accessibilitat