Acte d'agenda

dimarts24abril '18

Descalça de Jordi Romeu i Carol

Dates i lloc: 

Dimarts 24 d'abril de 2018
Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

A 2/4 de vuit del vespre

Organització i contacte: 

Biblioteca Torras i Bages

Troba del club de lectura Tertúlies literàries amb Elvira Mestres

La Cinta retorna al seu mas d’infantesa després de més d’una dècada d’haver-lo abandonat. Ho fa acompanyada del seu fill, el Francesc, de set anys, i de la seva mare, massa gran per ajudar-la. Pren aquesta decisió per recuperar la vida, per deixar enrere el passat i per començar un nou camí, encara que no sap on la durà. És conscient de les dificultats amb què es trobarà, que res no serà com abans, que haurà de tirar endavant en un mas que cau lluny de tot i de tothom i viure d’uns camps erms que fa anys que no produeixen. Malgrat tot, lluitarà per allò que ha desitjat sempre: ser lliure, no dependre dels altres, marcar el seu propi destí. 
Aquesta és la història d’una dona lluitadora que haurà de sobreviure enmig del no-res; d’una dona tenaç que tira endavant sense fer soroll, de manera discreta. És un homenatge a la dona del camp català, que ha estat oblidada per la història i arraconada per un silenci injust.
La novel·la, a través dels seus personatges, mostra, sense idealitzar-la, la vida al camp català a mitjans segle XX, a cavall de la revolució agrària i de l’abandonament de les zones rurals.

Jordi Romeu Carol (Sant Pere de Riudebitlles, Alt Penedès, 1978). Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i en Publicitat i Relacions Públiques, és bomber de professió des de 2003 i es dedica a escriure des de 2009.
La seva primera novel·la publicada, Petonets pels puestus o a la recerca de l’amor sincer, va rebre el XXII Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla de Mar. Actualment és al mercat en la seva tercera edició.
De Descalça, l’autor n’accentua la tasca feta de recerca i de recuperació, a través de descripcions literàries, d’algunes de les feines del camp i de la manera de viure del seu entorn. S’ha de dir, però, que li ha resultat relativament fàcil, ja que viu en un poble on l’activitat agrícola sempre hi ha tingut una presència constant. En tot moment, ha intentat inserir les tasques tradicionals del camp a la trama de la novel·la amb la mateixa naturalitat que les vivien a l’època que retrata.