Acte d'agenda

divendres26maig '23

Descobreix l'univers dins d'un planetari

Dates i lloc: 

Divendres 26 de maig

Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

De 18h a 19:30h

Organització i contacte: 

Biblioteca Torras i Bages

Col·labora: Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona

En commemoració del 550è aniversari del naixement de Nicolau Copèrnic

Dins d'un planetari, explicarem el moviment del cel i les constel·lacions. Tot seguit sortirem uns minuts per estirar cames per explicar una mica com funciona un telescopi. Per acabar s’entrarà de nou dins del planetari per fer un viatge fins als confins de l'Univers, per descobrir tot allò que ens envolta.

A càrrec de l'Observatori de Pujalt.

Per infants a partir de 10 anys amb un acompanyant.

Places limitades. Per tal d'assistir a l’activitat cal inscriure's prèviament a través del correu electrònic [email protected] (indicant nom i cognoms de l’infant, edat i un telèfon de contacte) o trucant al telèfon 938904030 en horari d'obertura de la Biblioteca. Us recordem que només podrà assistir un acompanyant per cada infant.

La Terra gira al voltant del Sol, tot i que cada dia veiem com el nostre estel apareix i desapareix per l’horitzó. Deu ser per aquesta experiència quotidiana que va costar tant d’acceptar la teoria heliocèntrica de l’astrònom polonès Nicolau Copèrnic. Elaborar la teoria li va costar molts anys de feina i el seu llibre Sobre les revolucions de les esferes celestes no el va poder tenir a les mans fins poc abans de morir, el 1543.

Aprofitant els 550 anys del seu naixement, el 1473, volem fer unes quantes òrbites al voltant d’un tema tan atractiu com és l’astronomia. Observar el cel de nit sol ser un espectacle fascinant, però comprendre què passa en aquesta mena d’arc fosc que ens envolta i tenir una idea de les immenses distàncies que ens separen dels astres que veiem com puntets, ajuda no només a conèixer, sinó també a apreciar millor el que observem (i el que no podem observar directament).

La Xarxa de Biblioteques Municipals ha programat diverses activitats, tant per a adults com per a públic de qualsevol edat o famílies, que ens portaran tastets d’univers, perquè després, llegint, observant o simplement somiant, siguem capaços de viatjar pel nostre compte pel cosmos.