Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Acte d'agenda

dimecres22maig '19

El gran mercado del mundo

Dates i lloc: 

Dimecres 22 de maig
Lloc: L’Escorxador

Horari: 

A les 19:30h

Organització i contacte: 

Organitzen: Biblioteca Torras i Bages, Cal Bolet i Auditori
Col·labora: L’Escorxador

Trobada del club de lectura Llegir el Teatre a càrrec de Valeri Laguna sobre aquesta obra de Pedro Calderón de la Barca.

La Fama fa una crida perquè tothom vagi al gran mercat del món. Cadascú té un talent per comprar-hi el que vulgui, i l’haurà d’utilitzar per poder ser feliç. La Innocència i la Malícia acompanyaran els compradors. Entre els venedors, desfilaran figures com la Supèrbia, la Humilitat, el Plaer, la Penitència o el Desengany. Al mercat s’hi pot comprar de tot, des del Pensament fins a la Culpa. Mentrestant, la Música s’ho mira tot i va marcant els ritmes.
Calderón de la Barca va escriure aquest auto sacramental amb una funció explícitament litúrgica, en un context europeu de forts sacsejos ideològics. Sovint els trasbalsos dels nostres temps actuals no volen parlar amb els preceptes morals d’altres èpoques, però els personatges al·legòrics que protagonitzen El gran mercado del mundo continuen poblant les nostres realitats. I el nostre món, cada cop és un mercat més gran.
Text de l’obra publicat amb la CNTC i inclòs a les lectures del projecte Club de lectura “Llegir el teatre” TNC/Biblioteques públiques de Catalunya. 

L’obra es pot veure a la Sala Gran del TNC del 15 de maig al 22 de juny.

 


Accessibilitat