Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Acte d'agenda

dimarts18juny '19

Feliçment, jo soc una dona

Dates i lloc: 

Dimarts 18 de juny
Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

A les 19:30h

Organització i contacte: 

Biblioteca Torras i Bages

Trobada del club de lectura Tertúlies Literàries amb Elvira Mestres, sobre aquesta obra de M. Aurèlia Capmany.

Feliçment, jo sóc una dona (1969) és una novel·la de denúncia de M. Aurèlia Capmany que marca una clara inflexió en la seva narrativa vers un feminisme conscient que té també un vessant literari. L’obra és una amalgama de materials narratius en què Capmany barreja els gèneres literaris i n’explora els mateixos límits en un intent de donar resposta als problemes que arrossegava la novel·la catalana des de principis del segle XX.

Amb Feliçment, jo sóc una dona Capmany s’encara, obertament i des de la narrativa, amb la problemàtica de la desigualtat entre homes i dones. La protagonista, Carola Milà, esdevé una heroïna a la manera dels grans clàssics de la novel·la d’aventures, aconsegueix reeixir en un món hostil i construir la seva pròpia identitat contra tot i tothom, per acabar convertint-se en una dona lliure, rica i feliç.

A través de la història del periple vital de la Carola Milà accedim a un retrat fidedigne de la societat catalana del segle XX.