François Bourgeon al Còmic BTB

dimarts20febrer

François Bourgeon al Còmic BTB

Dates i lloc: 

Dimarts 20 de febrer de 2018
Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

A 2/4 de 8 del vespre

Organització i contacte: 

Biblioteca Torras i Bages

Parlarem de l'obra "Los pasajeros del viento" al club de lectura Còmic BTB.

Los pasajeros del viento recopila les aventures d'Isabel de Marnaye, una jove rebel i atrevida a qui se li va robar la identitat i que s'embarca d'incògnit en un vaixell de l'Armada Francesa a finals del segle XVIII. Disfressada d'home, i juntament amb el mariner Hoel i el cirurgià Sant-Quentin, començarà un llarg periple fins a l’Àfrica, on coneixerà la guerra i les presons, i descobrirà l'horror del tràfic d'esclaus.

François Bourgeon va transformar en el seu moment el còmic d'aventures en un producte cultural adult i cuidat, on la figura femenina té un paper imprescindible, com és el cas del personatge d'Isabel. El mateix Bourgeon confessa que "Isa sóc jo. Tenim en comú una fibra humanista i el rebuig a la injustícia. Encara que ella és més provocadora que jo. No m'agrada agredir, desconcertar. No sé fer-ho. Trobo a faltar a Coluche i Desproges, però seria incapaç d'imitar-los".

Los pasajeros del viento és una de les obres de culte de François Bourgeon, tot un clàssic del còmic europeu, també autor de la saga El ciclo de Cyann, en col·laboració amb Claude Lacroix, i Los compañeros del crepúsculo (Astiberri, 2015). La sèrie de Los pasajeros del viento, que va començar als anys 80, ha marcat a generacions de lectors; ha estat traduïda a més de 18 idiomes i ha venut més de 5 milions d'exemplars. Bourgeon va obtenir el 1980 el premi al millor dibuixant al festival d'Angoulême amb el primer volum.