Ghost World, de Daniel Clowes

dimarts16gener

Ghost World, de Daniel Clowes

Dates i lloc: 

Dimarts 16 de gener de 2018
Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

A dos quarts de 8 del vespre

Organització i contacte: 

Biblioteca Torras i Bages

Trobada del club de lectura Còmic BTB

Ghost World  és un còmic escrit i il·lustrat per Daniel Clowes. Ràpidament es va convertir en un èxit tant de crítica com comercial, va ser molt popular entre el públic jove en els seus inicis per després arribar a ser considerat un clàssic de culte. Ghost World ha estat reimprès en diverses edicions i va ser la base per a l'adaptació cinematogràfica del mateix títol estrenada el 2001, amb Scarlett Johanson com a protagonista.

Aquesta obra és admirada per la mirada irònica a la vida dels adolescents, les seves amistats i la cultura popular en general. Pot ser vista com una historieta dramàtica, però, també fa ús d'elements d'humor negre.

Clowes va dir que va escollir el color blau pàl·lid per al llibre perquè volia reflectir l'experiència de caminar a casa al crepuscle, quan totes les llars tenen un televisor encès i estan banyats per una llum blava fantasmal.

Món Fantasmal, és la història de l´Enid i la Rebecca, dues amigues que afronten l´exploració del no sempre agradable camí vers la maduresa i l´incert futur de la seva complicada relació. Daniel Clowes conjuga una història tan tendra com objectiva de la seva fràgil existència, capturant els temors mundans i les tragèdies quotidianes de dues joves que ja no són nenes, però que encara tampoc són dones.