Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Acte d'agenda

dimecres25setembre '19

Joan Cadevall: professor, botànic i geògraf

Dates i lloc: 

Dimecres 25 de setembre
Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

A les 7 de la tarda

Organització i contacte: 

Biblioteca Torras i Bages

Presentació del llibre “Joan Cadevall: professor, botànic i geògraf” a càrrec del seu autor Àngel Manuel Hernández Cardona, doctor en ciències biològiques, exprofessor de botànica d'universitat i catedràtic jubilat d'institut.

L’obra és una biografia de Joan Cadevall, natural de Castellgalí (Bages), professor a Terrassa i membre de diverses institucions científiques i entitats ciutadanes, que ha passat a la història com un dels botànics catalans més importants, especialment per la publicació de la seva obra cabdal, la Flora de Catalunya. En altres àmbits, destaca el seu treball sobre geografia titulat Nociones de geografía física, descriptiva é histórica del Vallés, premiat en un certamen del Casino de Granollers l'any 1886, i publicat el 1897 com a introducció a la seva Flora del Vallés. És aquest estudi geogràfic la primera monografia comarcal feta a Catalunya. La seva relació amb el Penedès era important, ja que la seva muller era natural de Gelida i ell hi anava en moltes ocasions.