Acte d'agenda

dissabte18maig '19

Les metamorfosis de Tintín, de les vinyetes als museus

Dates i lloc: 

Dissabte 18 de maig
Lloc: Auditori del Vinseum

Horari: 

A les 12h

Organització i contacte: 

Organitzen: Biblioteca Torras i Bages i Vinseum

Conferència a càrrec de Joan Manuel Soldevilla, quan es commemoren els 90 anys del naixement de Tintín.

La popularitat de l’obra d’Hergé, amb milers d’àlbums que es venen arreu del món en més d’un centenar de llengües, crida especialment l’atenció el fet que s’hagi convertit en objecte de minuciós estudi –són centenars els llibres publicats sobre l’autor i l’obra- i la seva capacitat per esdevenir objecte d’exposició i peça de museu.

El Musée Hergé, prop de Brussel·les, evidencia de manera exemplar aquesta metamorfosi, però les exposicions arreu del món en espais de gran prestigi cultural –Gran Palais o Centre Pompidou de París, Fundació Miró, CosmoCaixa  o Museu Marítim de Barcelona, per posar uns exemples- marquen una entronització única a la història dels còmics i dels mitjans de comunicació de masses.

A Les metamorfosis de Tintín; de les vinyetes als museus volem analitzar com s’ha produït aquesta singular transformació, què ha suposat i quines són les possibles conseqüències d’un fenomen cultural únic i d’abast universal.

Joan Manuel Soldevilla professor, escriptor i especialista en publicacions de còmics i literatura popular. Reconegut tintinòleg, ha escrit Abecedari de Tintin (2002, premi Rovelló) i Univers Hergé (2007).