L'home més desitjat al club de còmic

dimarts17abril

L'home més desitjat al club de còmic

Dates i lloc: 

Dimarts 17 d'abril de 2018
Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

A 2/4 de vuit del vespre

Organització i contacte: 

Biblioteca Torras i Bages

El club de lectura Còmic Btb es reunirà per comentar l'obra "El Hombre deseado: el hombre nuevo" de Ralf König.

Aquest còmic explica un hilarant embolic de gelosia i equívocs al voltant d'un atractiu jove al qual persegueixen totes les dones... I també alguns homes.

El hombre deseado ha estat objecte, al costat de la seva seqüela (Pretty Baby), d'una versió cinematogràfica que ha batut rècords de taquilla a tot Europa.

Ralf König (Soest, Westfàlia, 8 d'agost de 1960) és un dibuixant alemany de còmics de temàtica gai. És el creador, entre altres personatges, de Conrad i Paul, una parella «lliure» de gais que viuen a Colònia. Ha creat els primers còmics de temàtica homosexual llegits de forma massiva també per heterosexuals.

L'obra de Ralf König es podria definir com a lleugera i sense tabús. Els dibuixos són clars i fonamentalment en blanc i negre, tenint com a resultat imatges que s'acosten a la caricatura de caràcter còmic i grotesc. Normalment les històries es basen en la situació, sovint dins del registre del vodevil. Darrere la imatge humorística, König evoca qüestions essencials tals com l'acceptació de la diferència, les relacions home/dona i homosexual/heterosexual, els problemes de parella, la sida, etc.

En els seus àlbums, Ralf König no s'amaga del seu gust pels homes peluts, musculats i mediterranis, en oposició als alemanys o francesos, considerats respectivament com poc atractius i massa sofisticats. König ha confessat que la seva obra està composta una tercera part d'elements autobiogràfics, una tercera part d'elements manllevats de coneguts i d'una altra tercera part de pura ficció.