Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Acte d'agenda

dimecres19febrer '20

Lorca i Xirgu

Dates i lloc: 

Dimecres 19 de febrer
Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

A les 19h de la tarda

Organització i contacte: 

Biblioteca Torras i Bages

Vida a la Mort escoltant les seves paraules en un viatge per Granada, una proposta creativa de la periodista Rosa Vendrell.

Després de 3 viatges a Granada, per visitar els llocs de vida de Federico García Lorca (Fuente Vaqueros, Valderrubio, Huerta de San Vicente), i de mort, assistint als actes de record del 83 aniversari del seu afusellament (Barranc de Víznar, Alfacar), la periodista Rosa Vendrell ha sentit la necessitat de compartir aquestes experiències amb el públic de Vilafranca i comarca. Donat que al 2019 es commemorà l'Any Xirgu en motiu del 50è aniversari de la mort de Margarida Xirgu, ha creat una proposta que els uneix i on els fa presents en un modest però sentit homenatge.  Lorca va fer estades a Catalunya els anys 1925 i 1927 i va quedar encantat amb el paisatge, la gent i la cultura popular. Margarida Xirgu va néixer a Molins de Rei, va viure temporades a Barcelona, Badalona i Madrid i va viatjar per molts països presentant obres de García Lorca, mentre ell vivia i després que l’assassinessin. Ella li va estrenar la primer obra teatral, Mariana Pineda, que encara se segueix representant als escenaris amb la Laia Marull.
Lorca és conegut pel Romancero Gitano, sobretot. Però la seva producció va molt més enllà: cartes, conferències, obres teatrals, espectacles de titelles, prosa de viatges...és una personalitat sorprenent.
La proposta inclou fotografies, vídeos, lectures de textos, cançons en directe i una mostra de material relacionat.