Acte d'agenda

dissabte21octubre '23

Matsia. El secret del ioga

Dates i lloc: 

Dissabte 21 d'octubre

Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

A les 12h

Organització i contacte: 

Biblioteca Torras i Bages

A càrrec de Micro Troupe.

A partir d’una faula de l’origen del ioga proposem una activitat d’uns cinquanta minuts de durada, adreçada a un públic familiar que vulgui descobrir la pràctica del ioga tot passant una bona estona.

L’activitat té una primera part de narració amb titelles, on coneixerem l’autèntica llegenda de l’origen d’aquesta disciplina hindú. En una platja d’una illa remota, Xiva accedeix a ensenyar a la seva esposa Parvati els misteris del ioga. Matsia, un peix, l’escolta des de la vora del mar bressolat per les onades, i així desprès podrà transmetre aquestes ensenyances secretes a la humanitat. O potser el bressol de les onades va fer adormir Matsia... i necessitarem de l’astúcia de Parvati perquè la llegenda arribi a bon port?

En una segona part haurem de desenvolupar tot un seguit d’asanes (postures de ioga) d’animals per aconseguir que les ensenyances secretes no es perdin pel camí: Parvati li diu al gat, que perseguia l’abella, que li digui al gos, que es distreu amb la papallona ..., menys mal que el salt de la granota ens permet continuar aquesta cadena, i l’àliga li dirà al... Finalment, amb paciència la tortuga arribarà al mar... I ara que ja heu entès aquests secrets, no els hi digueu a ningú, que han de continuar com a secrets.

El públic ha de portar roba còmode i una estoreta.

Places limitades. Per tal d'assistir a l’activitat cal inscriure's prèviament a través del correu electrònic [email protected] (indicant nom i cognoms de l’infant, edat i un telèfon de contacte) o trucant al telèfon 938904030 en horari d'obertura de la Biblioteca. Us recordem que només podrà assistir un acompanyant per cada infant.