Acte d'agenda

dijous22setembre '22

Poemes. 1997-2010

Dates i lloc: 

Dijous 22 de setembre
Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

A les 19h

Organització i contacte: 

Biblioteca Torras i Bages

Presentació del llibre de l’autor Santi Borrell.

El vilafranquí Santi Borrell, conegut autor local, ens acompanyarà per presentar-nos els seu últim recull de poemes.

Santi Borrell Giró (Vilafranca del Penedès, 1972) ha publicat quatre llibres de poesia. Els dies a les mans (2010) va ser considerat un dels fenòmens editorials d’aquell any, una edició alternativa al marge de les editorials. Fragments d’una pedra (2013) també es va presentar per moltes ciutats i poblacions, amb dues edicions exhaurides. Mar da Morte (2017), un collage  que denuncia l’aniquilació de la natura a partir de la tragèdia del Prestige, va tenir una edició en català amb traducció al gallec d’Amauta Castro.

Ha organitzat festivals de poesia (Kinzena Poetika, Festival de Poesia a les Caves, La Vila en Vers) i ha col·laborat amb diverses artistes, fomentant iniciatives per la xarxa i promovent llibres col·lectius. L’octubre del 2014 va impulsar el Manifest de Poetes per la independència, amb l’adhesió de tres-cents poetes, presentat a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans.

Ha publicat dos llibres sobre el vi. La història del cava (Publicacions de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, 2016) va rebre el Gourmand World Cookbook Awards 2016, premi al Millor Llibre d’Història de Vins del Món. La vinya i el vi del Penedès (1850-2018) va rebre el premi Gourmand World 2020 com a Millor Llibre Europeu del Vi.

Té una extensa obra de poesia, pendent de ser revisada i publicada. Al juny del 2022 va presentar la seva primera instal·lació conceptual Vinyes mortes vora el cel, ubicada als afores de Vilafranca del Penedès. Actualment col·labora com a crític de poesia en la revista La República.


Accessibilitat