Pompeu Fabra. Una llengua completa

Pompeu Fabra. Una llengua completa

Dates i lloc: 

De l'1 al 17 d'octubre de 2018
Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

Habitual de la biblioteca.

Organització i contacte: 

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf. Consorci per a la Normalització Lingüística
Biblioteca Torras i Bages
Amb el suport de: Departament de Cultura. Generalitat de Catalunya

Exposició amb motiu dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana.  

L'any 2018 està dedicat a commemorar la figura i l'obra de Pompeu Fabra. Així ho va acordar el Govern de Catalunya a l'agost passat per celebrar els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.  

Durant l'any s'organitzen diverses activitats en memòria i reconeixement de qui fou un científic brillant, que va codificar i modernitzar la llengua i la va fer apta per als diversos estils i funcions. La celebració fa especial incidència en la seva aportació a la llengua, i també posa en valor el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya. 

La Direcció General de Política Lingüística convida les institucions, entitats i el conjunt de la societat civil del país a compartir col·lectivament la celebració de l’Any Fabra 2018 amb actes i iniciatives que reconeguin el Mestre i la seva obra, que siguin també estímul per reforçar la vitalitat de la llengua i la projectin amb força cap al futur. La cooperació és especialment estreta amb l'Institut d'Estudis Catalans, de la Secció Filològica del qual Fabra va ser president i va assumir la tasca de codificació de la llengua catalana.