Ramon Penyafort i Jaume I: encontres i desencontres

dimecres24gener

Ramon Penyafort i Jaume I: encontres i desencontres

Dates i lloc: 

Dimecres, 24 de gener de 2018
Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

A les 7 de la tarda

Organització i contacte: 

Col·loqui a càrrec de Joan Solé Bordes, historiador i Salvador Guasch Figueras, humanista.

L’humanista, Salvador Guasch, que va descobrir Sant Raimon fa 30 anys al traslladar-se a viure a Vilafranca, reconeix que la capital de l’Alt Penedès ha sabut mantenir la seva figura gràcies a les festes d’hivern i que entre els advocats també és conegut, però en canvi lamenta que la Generalitat no l’ha reconegut prou. A banda de ser copatró de Vilafranca, també ho és de Barcelona i és el patró dels advocats.
Nascut al Castell de Penyafort, als Monjos, Raimon de Penyafort va ser un home de fe, jurista, confessor papal i conseller del rei Jaume I.

Joan Solé Bordes. Vilafranca del Penedès, 1955. Llicenciat en Filologia Catalana i Filologia Hispània. Dedicat professionalment a l'Ensenyament Secundari de Llengua, Literatura i Història. Ha preparat diverses edicions de textos de temàtica local i comarcal d'autors del segle XIX i XX i la publicat diversos estudis històrics principalment sobre aspectes culturals i socials d'aquesta època al Penedès i específicament sobre la família dels Milà de Ferran.