Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Acte d'agenda

dimecres24juliol '19

Tertúlia amb Albert Galcerán i Pedro Pardo

Dates i lloc: 

Dimecres 24 de juliol 
Terrassa del Vinseum

Horari: 

A les 20:15h

Organització i contacte: 

Biblioteca Torras i Bages, Llibreria La Cultural, RTVVilafranca i Vinseum Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.
Amb el suport de: 1+1=3, Gramona i Xerigots

Els autors del llibre “Els homes clàssics” que també és un programa de ràdio, clouran el cicle de Tertúlies a la terrassa del Vinseum d’enguany.

Els homes clàssics.'La passió i la carn' i altres històries de la música és el llibre que firmen conjuntament els dos experts en música del programa del mateix títol que s'amet a Catalunya RàdioAlbert Galceran i Pedro Pardo. Es tracta d'una obra publicada per Rosa dels Vents.

El llibre consta de 15 capítols basats en vivències de diferents compositors de diverses èpoques. Des del barroc fins a la música contemporània, totes les vivències estan basades en fets reals, i cada capítol va acompanyat d'una proposta d'audició per completar l'experiència cultural. Les audicions estan disponibles a Spotify.

El pròleg del llibre "Els homes clàssics. 'La passió i la carn' i altres històries de la música" ha anat a càrrec Ricard Ustrell. Va ser el periodista qui va presentar el Pedro i l'Albert quan presentava i dirigia "El suplement" de Catalunya Ràdio, i allà va néixer el projecte "Homes clàssics", que ha acabat sent un programa a Catalunya Música. Actualment encara es manté la secció a "El suplement", ara de la mà de Roger Escapa.

L’Albert Galceran i el Pedro Pardo van aficionar-se a la música clàssica des de llocs diferents: el Pedro com a compositor i intèrpret que, ja amb cinc anys, tocava l’orgue que hi havia a casa dels seus pares, i l’Albert com a espectador, quan va poder assistir al primer espectacle amb què es va reobrir el Liceu. Així i tot, l’amor que senten cap a noms com Bach, Beethoven, Rossini o Wagner els va portar a compartir, primer, una secció radiofònica i, després, a dirigir i presentar un programa sencer.