Acte d'agenda

dimecres10juliol '19

Tertúlia amb Eva Piquer i Eva Armisen

Dates i lloc: 

Dimecres 10 de juliol
Terrassa del Vinseum

Horari: 

A les 20:15h

Organització i contacte: 

Biblioteca Torras i Bages, Llibreria La Cultural, RTVVilafranca i Vinseum Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.
Amb el suport de: 1+1=3, Gramona i Xerigots

Les autores d’Evasions faran Tertúlia a la terrassa del Vinseum en la segona sessió d’aquest cicle que tindrà lloc els dimecres al vespre del mes de Juliol.

Evasions (Bridge) són, en realitat, molts viatges, curts i imaginats, que se succeeixen com unes diapositives que no gosem revelar, com si fossin finestres entreobertes per escapar d’una realitat massa trista, inhòspita i real. L’escriptora i periodista Eva Piquer (Barcelona, 1969), col·laboradora de l’Ara Llegim, i la il·lustradora Eva Armisén (Saragossa, 1969) van començar a compartir aquestes excursions literàries el 2015. Durant dos anys es van trobar cada quinze dies a Catorze, el magazín cultural que dirigeix Piquer i que enguany ha rebut el Premi Nacional de Cultura. Per a ella, es tractava de buscar llum dins de l’“infern personal” que vivia: “M’havia de recordar a mi mateixa que de vegades la realitat fins i tot pot arribar a ser amable”, explica. Volia recrear “diverses fugides íntimes, com qui les caça al vol”. A l’artista plàstica l’estil directe i honest de la periodista la va emocionar i es va oferir per col·laborar-hi, buscant una oportunitat “de desconnectar de la feina, experimentar i provar sense limitacions més enllà de la data de lliurament”.

Ara Evasions s’ha ampliat i s’ha convertit en un llibre de relats curts i d’il·lustracions grans, un doble camí de lectura que Armisén ha imaginat “com una casa amb moltes habitacions”. 

Eva Piquer (Barcelona, 1969) és escriptora i periodista. Editora de la revista cultural Catorze.cat. Articulista de diversos mitjans. Col·laboradora de Catalunya Ràdio des del 1992. Ha estat professora de periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, corresponsal a Nova York i coordinadora del suplement Cultura del diari Avui. Ha publicat una desena de llibres, entre els quals La noia del temps (1997), Una victòria diferent (2002), La feina o la vida (2010) i Catorze de cara al 2014 (2014). Ha guanyat els premis literaris Josep Pla 2002, Marian Vayreda 1999 i El Vaixell de Vapor 1996. Ha rebut el premi Atlàntida a la millor articulista en llengua catalana. 

Eva Armisen (Saragossa, 1969)  Artista especialitzada en pintura, dibuix, gravats i ceràmica. Les seves obres s'exhibeixen a tot el món, especialment a Àsia, Amèrica i Europa, transmetent missatges sobre la vida quotidiana, l'amor familiar i els somnis. Ha creat la imatge de campanyes publicitàries per a Coca Cola, L'illa Diagonal, Nike, TV3, El Terrat, Kukuxumusu o Planeta. És coautora de diversos llibres i té la seva pròpia línia de productes.