Acte d'agenda

dimecres30maig '18

Ulls de glaç

Dates i lloc: 

Dimecres 30 de maig de 2018
Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

A les 7 de la tarda.

Organització i contacte: 

Biblioteca Torras i Bages

Conferència a càrrec de Jordi Solà Coll.

L’Odissea és el llibre de viatges per excel·lència i la poesia és el seu llenguatge. A partir d’aquest enunciat, l’autor d’”Ulls de glaç” –XXXII è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol de Roda de Ter 2016– fa un repàs de la seva poesia a partir d’alguns paràmetres viatgers. No debades, la seva és una obra repleta de topònims i espais físics –l’origen del poema– que ens remet a la geografia interna de qualsevol itinerari. El viatge com a metàfora de la vida i, així mateix, com a expressió poètica i origen de la creativitat.

Jordi Solà Coll (Barcelona, 1963). Fotògraf i escriptor. Ha publicat fins ara mig miler d'articles –assaig, opinió, internacional– a diversos mitjans de comunicació. Col·labora en el programa Els viatgers de la gran anaconda a Catalunya Ràdio. El món de l’antropologia i els viatges són dues passions que comparteix amb la docència. Ha treballat com a corresponsal i analista en zones de conflicte. En l’actualitat, és professor de Casa Àsia. 

Segons l’autor, la condició poètica implica mantenir un compromís –estètic i ètic–en la manera de mirar el món. Ha viscut, entre altres països, a Índia, Birmània, Bolívia i Líban.  Fruit d’aquest bagatge, sorgeix el nexe entre la mirada del fotògraf i l’ofici de poeta. Publica els seus assaigs a El Punt Avui i al digital de cultura Núvol.