Acte d'agenda

dimecres10maig '23

Veure Viure Escriure

Dates i lloc: 

Dimecres 10, 17, 24 i 31 de maig

Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

A les 18h

Organització i contacte: 

Organitza: Biblioteca Torras i Bages

Col·labora: Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona

Taller d'introducció a la crònica periodística.

De tots els gèneres periodístics, la crònica és un dels més rics des del punt de vista de l’expressió escrita. Integra un cert grau de subjectivitat i punt de vista i fa compatibles anàlisi, interpretació i ús creatiu del llenguatge.

L’objectiu d’aquest taller és convidar els alumnes a escriure la seva pròpia crònica. Explicar en què consisteix el gènere i com l’interpreten i la practiquen els professionals.

L’activitat consta de quatre sessions: una d’introducció als conceptes bàsiques, dues d’aprofundiment i pràctica col·lectiva i interactiva i una darrera on tots els assistents compartiran amb el grup la seva crònica i parlaran de l’experiència d’escriure-la.

A càrrec de Miquel Echarri, periodista cultural. Col·laborador de mitjans con el diari El País amb articles sobre cinema, música, actualitat, política internacional, oci, esport o tendències. Ha coordinat l’edició espanyola de PORT Magazine i dirigit, entre d’altres, revistes com Primera Línea, Cinevisión, Top Juegos i PC Juegos y jugadores. Des de 2006 imparteix classes d’anàlisi fílmic, història del cinema i crítica.

Amb Veure, viure, escriure, la biblioteca us convida a entendre millor en què consisteix la crònica i fer-la servir com a eina d’expressió de la pròpia personalitat.

Adreçat a Adults i Joves (a partir de 16 anys).

Per tal d'assistir a l’activitat cal inscriure's prèviament a través del correu electrònic [email protected] (indicant nom i cognoms i telèfon de contacte) o trucant al telèfon 938904030 en horari d'obertura de la Biblioteca.