Serveis per a les escoles

Amb la voluntat d’ampliar i millorar l’accés a la cultura dels ciutadans un dels eixos fonamentals és avançar i consolidar la col·laboració amb l’entorn escolar a la ciutat de Vilafranca i la seva comarca. Orientar els serveis a les necessitats dels centres educatius: visites escolars, col·leccions, materials a les escoles i catàleg de serveis escolars.

La biblioteca treballa conjuntament amb mestres per definir accions concretes que millorin els serveis i els recursos que la biblioteca ofereix a tots els cicles educatius.

Visites escolars^

La biblioteca du a terme programes de formació d'usuaris adreçats als escolars de Vilafranca i la comarca de l’Alt Penedès. Són visites concertades adaptades al nivell i les necessitats de cada curs, on s’explica als i les alumnes el funcionament de la biblioteca i com localitzar informació.

El programa s'adreça als cursos des d’educació infantil a segon de batxillerat i des del mes d'octubre fins a mitjans de juny.

Cal concertar les visites amb antelació per telèfon (93 890 40 30) o per correu electrònic [email protected].

Maleta de la Zum Zum^

El setembre de 2011 s’inicia aquest projecte dut a terme gràcies a la col·laboració de la Biblioteca Torras i Bages i les escoles del municipi. La Maleta de la Zum Zum és un pla que te com a objectiu fomentar la lectura entre els més petits, just a l’edat en què la descobreixen. Al llarg del curs, tots els nens i nenes de primer i segon curs de primària de Vilafranca reben a les seves cases -durant una setmana- una maleta plena de material de la biblioteca (llibres, revistes, cds, vídeos i dvds) per tal que tota la família en gaudeixi. En total, cada curs es posen en marxa 36 maletes per a les 9 escoles de primària del municipi i 1 de la comarca i hi participen un total de 36 mestres i gairebé 1000 alumnes.

Aquest projecte té com a finalitat incentivar el gust per la lectura, tant dels infants com dels pares, d’una forma senzilla i propera, alhora que es dóna a conèixer la biblioteca i els seus serveis. També esdevé una eina facilitadora per a realitzar activitats en família.

El pla també inicia un vincle de col·laboració entre la biblioteca i les escoles, tot treballant conjuntament per un objectiu comú i en un entorn proper.

Accessibilitat