Notícia

23 de juliol: Festa del Llibre i de la Rosa a la rambla de Sant Francesc

16 de juliol de 2020

Dijous 23 de juliol tindrà lloc a la rambla Sant Francesc la Festa del Llibre i de la Rosa, després d’haver estat ajornat el Mercat de llibres i roses de Sant Jordi del 23 d’abril a causa de l’estat d’alarma que estava vigent per la pandèmia de la COVID-19. Serà un mercat totalment diferent al tradicional, ja que serà una jornada únicament professional, sense la participació d’entitats, per tal de comptar amb un aforament menor i disposar d’espais més amplis per a la disposició de les parades.

L’horari serà de les 5 de la tarda a les 12 de la nit, per tal d’evitar la calor de ple estiu. Hi participaran llibreries, floristeries i editorials locals. També la majoria de llibreries posaran una parada davant del seu establiment.

D’acord amb les recomanacions del Procicat de la Generalitat, s’aplicaran mesures de control d’accessos i d’aforament a la rambla de Sant Francesc. Serà obligatori assistir-hi amb mascareta, posar-se gel hidroalcohòlic abans d’accedir-hi i mantenir en tot moment la distància de seguretat. Es demana màxima responsabilitat a la ciutadania.

Per altra banda, s’oferiran activitats paral·leles, com el Mercat d’artesans que tindrà lloc a la plaça de la Constitució en el mateix horari. També, hi haurà concert de sardanes, a les 19h a la plaça de la Vila, a càrrec de la cobla Catània, de Vilafranca, així com les activitats ja previstes amb motiu del #Vilaestiueja.

Autors i autores del Penedès signaran els seus llibres

D’altra banda, el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i la Biblioteca Torras i Bages s’afegeixen a la convocatòria de celebració de la Festa del Llibre i de la Rosa i muntaran parada a la rambla de Sant Francesc.

A la parada de la biblioteca s’hi trobarà informació del servei, alguns llibres de les últimes novetats i dues professionals de la biblioteca que resoldran els dubtes que els usuaris tinguin sobre les incidències i condicions del servei en aquests temps excepcionals. Aquesta parada s’ubicarà a rambla de Sant Francesc de 17 a 20h.

D’altra banda, la parada d’autors i autores comptarà amb una dotzena d’escriptors/es de l’Alt Penedès que ha respost amb entusiasme la convocatòria que se’ls ha fet des del Servei de Cultura de l’Ajuntament. En aquests moments han confirmat la seva assistència: Sara Espín, Jordi Romeu, Alba Castellví, Stefano Cingolani, Ramon Grau, Rosa Maria Prat, Núria Tomás, Miquel Cartró, David Monteagudo, Marc Freixas, Roser Guasch , Camil·la Pérez, Ramon Arnabat i Carme Montserrat.

Tanmateix la convocatòria roman oberta a tots aquells autores i autores que hagin publicat durant aquest darrer any i vulguin participar en aquesta trobada de signatura d’exemplars i apropar-se encara més al seus lectors i lectores. Per participar-hi ha d’enviar un correu a l’adreça: cultura@vilafranca.org

La parada s’ubicarà al costat de la de la Biblioteca Torras i Bages i s’ha convidat als autors i autores a ser-hi de 19 a 21.30h.

Com cada any, la parada d’autors i autores del Penedès no és de venda de llibres, que s’hauran d’adquirir a les parades de llibreters o a les llibreries.

Accessibilitat