Notícia

83è aniversari de la biblioteca

03 de agost de 2017

Coincidint amb la Festa Major de Vilafranca, la Biblioteca Torras i Bages celebra el seu 83è aniversari amb el setè lliurament de la col·lecció de punts de llibre on la il·lustració està relacionada amb Vilafranca i la comarca del Penedès.

Enguany és la fotògrafa Maria Rosa Ferré qui ha col·laborat en aquesta iniciativa. Nascuda a Vilafranca del Penedès, va treballar 40 anys al món financer i això va alentir una mica la seva passió, però a partir del 2011 i quan ja no va tenir obligacions laborals, s’hi va poder dedicar intensament.

Aficionada a la fotografia des de ben petita. La seva primera càmera va ser una que regalaven Xocolates Ollé, prèvia entrega d’un àlbum amb punts. Desprès vindrien altres càmeres per captar els seus viatges arreu del món, sobretot a Mèxic, un país que ha visitat ja una trentena d’ocasions. Amb més de 30 mil fotografies a la xarxa, les seves fotos s’han publicat a Grècia, Anglaterra o Suècia per a il·lustrar articles, revistes, cartes de vins o guies de viatges. Ha guanyat diversos premis de fotografia arreu dels països catalans i ha participat en projectes culturals de tota mena, sempre aportant el punt de vista del seu objectiu, delicat i precís.

Acompanyant aquesta imatge, en el revers del punt, es dóna informació sobre un llibre del fons local  de 1922 sobre la geologia del Gran Penedès, editat pel Servei del Mapa Geològic de la Mancomunitat de Catalunya.

Del punt de llibre s’han editat 1.000 exemplars que seran repartits de forma gratuïta a la mateixa biblioteca, a partir del dijous 16 d’agost.