Notícia

Al novembre, Biblioteques amb DO

24 de octubre de 2017

Per 5è any consecutiu, la biblioteca de Vilafranca acostarà la cultura del vi a altres manifestacions i llenguatges culturals a través d’una variada proposta d’activitats per a tots els públics.

En aquesta ocasió és Mas Comtal el celler patrocinador de l’edició 2017,  aportant el vi que es degustarà al llarg de les diverses activitats adreçades al públic adult.

En aquest sentit, destaquem la trobada que es durà a terme al mateix Celler Mas Comtal el dissabte 18 de novembre, a les 11 del matí, on a més de fer una visita guiada i un tast a càrrec dels propietaris de la finca, comptarem amb el músic i periodista David Puertas, que oferirà una audició i conferència sobre la relació entre òpera i vi.

També destaca l’activitat del dilluns 20 de novembre, on es gaudirà d’una conversa amb la reconeguda periodista especialitzada en vins i enoturisme, Alícia Estrada, a partir del seu darrer llibre publicat, Los 100 mejores vinos por menos de 10 euros.

Per als fans del disseny, el dilluns 13 de novembre, a les 7 de la tarda: Històries de vins i paraules, on Núria Martí de Pretty Wines parlarà de disseny, creativitat i comunicació aplicats a vins, caves i cellers.

I per al públic familiar s’ofereix un taller que relaciona la idea de creativitat amb el reciclatge i la recuperació, a partir del personatge de la Corba, a càrrec de Tallers de vidre naturalment creatius. I un laboratori de lectura a càrrec de la bibliotecària Anna Bertran.

Durant tot el mes els que visitin la biblioteca podran contemplar l’exposició Entre vinyes amb l’obra pictòrica de M. Teresa Baltasar.

I la biblioteca proposa arrodonir el programa d'activitats amb el visionat de pel·lícules relacionades amb el vi que podeu trobar al prestatge de cinema de la Biblioteca Virtual.

En aquest projecte també participen altres biblioteques públiques de l’àmbit vitivinícola del Penedès: Biblioteca Marta Mata de Cunit, Biblioteca Municipal l’Ateneu d’Esparreguera, Biblioteca Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes, Biblioteca Josep Pla de Sant Pere de Ribes i Biblioteca Terra Baixa del Vendrell. Totes han col·laborat en la convocatòria conjunta de la tercera edició del concurs de fotografia #vinstagrampenedès2017, al qual s’han presentat 166 imatges a través de la xarxa Instagram. Un jurat n’ha seleccionat 20 d’aquestes imatges que s’exposaran a les diferents biblioteques perquè els seus usuaris puguin votar-les i escollir una de les dues guanyadores del concurs.

Consulteu totes les activitats a l'agenda.

Organitza: Biblioteca Torras i Bages

Col·labora:

Amb el suport de:

Accessibilitat