Notícia

Aleix Milà Vea

21 de juliol de 2021

Aleix Milà Vea, nascut l’any 1983 a Vilafranca del Penedès. ARTISTA FOTOGRÀFIC INFANTIL (dissenyador i creador d’un projecte dedicat a la creació d’un personatge de còmic real)

L’Aleix va ser des de ben petit una persona que va mostrar a l’escola aptituds per a la creativitat artística. De la mateixa manera que va mostrar aptituds artístiques no mostrava cap interès per tota la resta de la seva educació, amb clars indicis d’una important desestructuració mental i psicològica.

Durant l’adolescència es va enganxar a les drogues, addicció que van durar prop de 20 anys. L’any 2015 va patir una crisis existencial i es va poder desenganxar de la seva principal addicció: la cocaïna. Durant aquesta crisis va aprendre a treballar i a perfeccionar la fotografia i va descobrir la seva pròpia tècnica coneguda com l’art de pintar la fotografia i les transferències. També va néixer el seu projecte vital dedicat a la creació d’un personatge de còmic real “La realitat de l’Aleix”. Durant aquesta crisis l’Aleix va experimentar un canvi radical de la seva personalitat i va adquirir una nova mentalitat i forces per afrontar la seva nova vida.

La seva inspiració i la continua dedicació cap aquest projecte l’ha portat a fundar una associació no lucrativa, CÒMICS GOON, una associació que li ha servit per potenciar la seva interacció professional amb la societat i obrir noves vies de treball i d’exposició. La seva nova dimensió còmica i real ha rebut els suports de moltes institucions públiques catalanes i ha obtingut patrocinadors reconeguts internacionalment. Ha fet diverses exposicions en diferents centres educatius i culturals del territori català i ha publicat 6 números amb els quals ha treballat la seva pròpia imatge com a principal protagonista. Ha dissenyat un producte d’humor intel·ligent amb una història que gira al voltant d’ell mateix. Utilitzant una qualitat d’imatge excel·lent i amb un format original, ens apropa un treball amb una interpretació còmica única a tot el món. Un personatge de còmic exemplar i que ofereix a tots els lectors un prototip d’ídol fantàstic que combina amb la fotografia missatges i experiències que s’aboquen en una nova etapa de la educació i de l’entreteniment. Actualment està elaborant una col·lecció completa de 13 números amb el que s’espera en un futur comercialitzar aquest producte a través d’una editorial.

A l’any 2020, li van diagnosticar un trastorn bipolar que li ha causat darrerament greus depressions i descompensacions anímiques que han estat molt perjudicials, tant per la seva carrera professional, com per la seva vida privada. A la actualitat, l’Aleix és pensionista amb una incapacitat permanent de treball absoluta atorgada per l’INSS. Monitoritzat i amb tractament mèdic segueix un entrenament molt rigorós i disciplinari i amb el que n’està obtenint uns resultats extraordinaris.         

Bibliografia:

Fotografia / Edició Privada

  • El Patio: vamos vamos a... Vilafranca del Penedès: Aleix Milà, 2016
  • Exposició Fotogràfica (Una altre història d’amor...). Vilafranca del Penedès: Aleix Milà, 2018
  • Les Meves pelis. Vilafranca del Penedès: Aleix Milà, 2018
  • The Dead. Vilafranca del Penedès: Aleix Milà, 2018
  • Gòsol. Vilafranca del Penedès: Aleix Milà, 2019
  • Un Cadàver (Relacions tòxiques, la igualtat de gènere). Vilafranca del Penedès: Aleix Milà, 2019
  • Medio Pollo. Vilafranca del Penedès: Aleix Milà, 2020

Consulteu la bibliografia que podeu trobar a la nostra Biblioteca en aquest enllaç.

 

 

         

Accessibilitat