Notícia

Alguer Miquel i Gemma Capdevila a la Torras i Bages

19 de desembre de 2016

El cantant de TxarangoAlguer Miquel, serà a la biblioteca Torras i Bages, acompanyat de la il·lustradora Gemma Capdevila, per presentar el llibre Camina, un poema il·lustrat teixit a quatre mans.

Avesat a fer cançons, Alguer Miquel explica que el llibre es presenta com un poema llarg: "El vaig pensar com un sol poema perquè és una sola veu, i al format dels versos ja hi estic acostumat. El volia fer més artístic que una prosa i ens donava més joc amb la Gemma, ens donava espai perquè ella es deixés anar".

Però quines són les petjades de Camina? "És un poema il·lustrat que parla de caminar, d’emprendre un projecte, de començar un camí nou. Parla del viatge, el que et trobes en aquest camí. És una espècie de veu que t’acompanya quan estàs vivint noves aventures". No és una obra autobiogràfica, però sí que hi ha reflexions del músic. "És més aviat una mena de crida, d’animar la gent a sortir a buscar la seva pròpia vida que potser tenim i ens està esperant a fora." 

Gemma Capdevila, autora de la part gràfica del llibre, és una de les impulsores del Flexo Festival, una proposta que combina la música i el traç. "Amb la Gemma compartim un imaginari bastant semblant, ella dibuixa molts poblets, mons una mica fantàstics, fars i sirenes, vaixells de paper... Estèticament hi encaixa molt", valora el músic. 

Camina és una obra pensada com a regal: "M'interessava un llibre que fos únic per regalar, si algú comença un projecte o se’n va a viure a l’altra punta del món, li passa alguna cosa trista... és un llibre bonic per regalar, per dir-li a algú que l’aprecies i l’estimes".

Font: Enderrock.cat

Dissabte 21 de gener de 2017,
a les 11 hores
Biblioteca Torras i Bages