Notícia

Aprendre a parlar amb les plantes

01 de febrer de 2019

La Paula té quaranta anys, és neonatòloga i està viva. Quan una revelació i una pèrdua sobtada la porten a submergir-se en ella mateixa, emprèn un camí que l’endinsarà en la ràbia, la por, el desig i la reconstrucció personal, i que li despertarà l’instint de supervivència. Desorientada, s’haurà d’enfrontar fins i tot a ella mateixa per reorganitzar una geografia emocional que sent extingida. 

Aprendre a parlar amb les plantes és una novel·la delicada escrita des del punt de vista d’una dona que haurà de reconciliar-se amb un món que ja no reconeix. La narrativa de Marta Orriols, emotiva, intensa i reflexiva, ens convida a quedar-nos amb el que és essencial. Un llibre íntim que teixeix un relat proper capaç d’enfrontar-se al dolor més punyent amb una maduresa estilística molt poc habitual.  

Marta Orriols (Sabadell, 1975) és historiadora de l'art de formació. En el camp de l'escriptura, ha estudiat guió cinematogràfic a l'escola de cinema Bande à Part i escriptura creativa a l'Escola d'Escripturade l'Ateneu Barcelonès.

És autora del blog No puc dormir, treballa ocasionalment com a lectora editorial i ha participat en l'edició del llibre "Objeto de amor", d'Edna O'Brien, encarregant-se de la tria dels contes que configuren el volum.

Ha col·laborat al digital de cultura "Núvol" i ara ho fa al portal de cultura "Catorze", on publica cròniques literàries i culturals. El seu primer llibre va ser "Anatomia de les distàncies curtes".