Notícia

Biografies dibuixades

12 de març de 2019

Casas, Alfonso. Freddie Mercury: una biografía.
Freddie Mercury: una biografia és obra de l'il·lustrador Alfonso Casas i se centra en la vida i trajectòria de l'ànima de Queen a través d'il·lustracions d'allò més cridaneres. Una expressivitat que casa molt bé amb la pròpia extravagància del cantant, que encara avui segueix marcant tendència. En aquest cas, la coincidència temporal de la publicació amb la pel·lícula Bohemian Rhapsody ha estat pura casualitat, i no es tracta d'una estratègia semblant a la que han seguit molts aprofitat l'èxit del llargmetratge per promocionar diversos productes de la icònica banda.
Freddie Mercury: una biografia (Random Còmics) va ser publicat el mateix mes d'estrena del film. A més, aquest llibre també aborda els orígens de Mercury des del seu naixement el 1946 sota el nom de Farrokh Bulsara, a l'illa de Zanzíbar.
El llibre recull diferents etapes de la vida de l'artista, com els seus primers passos en el rock, la mudança de l'Índia al Regne Unit, i els seus canvis de look constants, tots sota un prisma colorit que inunda tot el llibre. A més, lluny de caricaturitzar el líder de la banda, l'estil de Casas tendeix sempre al respecte i a una contextualització deguda, es a dir, estem parlant de molt més que un llibre de dibuixos.
Gràcies a la pel·lícula Bohemian Rhapsody ia la sublim actuació de Rami Malek, s'ha alimentat encara més el mite de Queen ja que des que es va estrenar les cançons de Queen lideren les recerques en les plataformes digitals, arribant a superar a les grans estrelles del panorama actual, encara que ja se sap que no ha deixat de ser una banda intergeneracional i atemporal, a més de font d'inspiració per a molts.

Typex. Andy : la vida y la época de Andy Warhol.
Aquest llibre magnífic reuneix deu capítols on descobrim l'existència complexa i apassionant d'un dels màxims artistes del nostre temps: Andy Warhol. I, de passada, recórrer una part extraordinàriament creativa del segle XX: dels anys trenta als vuitanta.
Una biografia gràfica d'Andy Warhol de la mà del revolucionari Typex. Andy: la vida y la època de Andy Warhol és l'exploració ficcionada de la vida de l'artista, que retrata l'ascens meteòric des dels seus orígens humils en una família d'immigrants de l'Est d'Europa en el Pittsburgh dels anys 30 fins al cim de la seva popularitat al Nova York dels 80. En deu capítols, el seu biògraf en vinyetes examina aquests períodes clau, oferint una panoràmica de l'home i de l'artista. Amant de les festes i els excessos, Warhol tenia una personalitat complexa i el seu impacte en el món segueix estenent-se més enllà de la seva pròpia època.