Celebració del Dia Mundial de la Poesia a Vilafranca

Celebració del Dia Mundial de la Poesia a Vilafranca

13 de març de 2018

El proper dimecres 21 de març, a les 6 de la tarda, Vilafranca celebrarà el Dia Mundial de la Poesia. La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per commemorar aquesta diada a Catalunya es celebra una gran festa de la paraula i les lletres. La Institució de les Lletres Catalanes fa la tria d'un poeta a qui se li encarrega un poema que és traduït a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial de la poesia en un joc de tornaveu poètic de gran extensió territorial.
A Vilafranca l’acció poètica consistirà en la lectura del poema lectura La poesia obra del poeta Marc Granell (València, 1953)  que anirà a càrrec d’alumnes i participants del Voluntariat per la llengua del Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès.
Com en d’altres edicions, el poema serà llegit en diferents llengües per cadascun dels voluntaris participants.
Tots seguit tindrà lloc el recital poètic i musical, El destí és un pastor a càrrec del poeta Joan Vinuesa, acompanyat pel músic Pere Canals.
La lectura poètica s’iniciarà a les  a les 6 de la tarda al pati de la capella de Sant Joan, propiciant d’aquesta manera que sigui un acte obert al públic i que tothom que s’acosti a la capella de Sant Joan pugui escoltar els poemes que s’hi recitaran al llarg d’un parell d’hores.
Joan Vinuesa Baliu (Barcelona, 1952). Pintor, poeta, i cantautor. Creador i agitador cultural que ha participat i organitzat nombrosos recitals de poesia i exposicions a gran quantitat de locals barcelonins. La seva obra inclou vuit llibres publicats, tres CD’s de poesia musicada, nombroses gravacions en directe de performances sonores amb el grup “El Polissons” i una extensa producció de dibuixos i pintures.
Així doncs, la tarda del proper dimecres 21 de març, la poètica musicada prendrà la paraula al bell mig de Vilafranca per vuitè any consecutiu.
L’acte està organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i la Biblioteca Torras i Bages amb la col•laboració del Voluntariat per la Llengua del CNL Penedès-Garraf.
Tota la informació sobre aquest esdeveniment es pot consultar a: 
http://www.lletrescatalanes.cat/es/programes/dia-mundial-de-la-poesia