Notícia

Ciència de la ficció

02 de maig de 2017

El vilafranquí Àlex Lacambra publica el seu primer llibre, Ciència de la Ficció. Es tracta d’un recull de catorze contes curts sobre ciència-ficció adreçats a joves i adults. Al final de cada conte, a més, s'inclou una il·lustració del Lluís Masachs.

L’autor s’ha decantat per la ciència-ficció perquè és un gènere que li agrada, “-és divertit i té una vessant reflexiva perquè es planteja qüestions com els avenços tecnològics, els límits de la ciència”.

Lacambra és periodista de formació i aquesta primera publicació arriba després de participar en els cursos de narrativa organitzats per l’Ateneu Barcelonès.

Aquest llibre ens apropa a un futur probable. Ens fa reflexionar sobre si realment el voldríem o què és el que hauria de canviar per a que sigui millor. Vivint aquests contes i gaudint de la lectura, ens qüestionem i observem temes com l‘exploració de l’espai, els androides o els enginys que trencarien les normes de la física. Uns contes ambientats en aquests possibles avanços per a la humanitat.