Notícia

Cinema nou

25 de febrer de 2019

La Tribu / Una pel·lícula de Fernando Colomo. Espanya 2018. 86 min. Gènere: Comèdia. Repartiment: Paco León, Carmen Machi, Luis Bermejo.
Virginia, netejadora de professió i streetdancer de vocació, recupera el seu fill Fidel que va donar en adopció, un executiu que ho ha perdut tot, fins i tot la memòria. Gràcies al grup de ball "Les Mamis", composat per companyes de Virgínia, mare i fill descobriran la seva passió pel ball, tot i venir de mons diferents.

Ready Player One / Dirigida per Steven Spielberg. EUA 2018. 140 min. Gènere: Ciència ficció, futurisme. Repartiment: Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, Mark Rylance, Simon Pegg, T.J. Miller, Hannah John-Kamen, Win Morisaki.
Any 2045. El món està a un pas del caos i l'única via d'escapament és OASIS, un univers de realitat virtual creat per James Halliday (Mark Rylance). Quan aquest mor, deixa la seva fortuna a la primera persona que desxifri un enigma ocult. Wade (Tye Sheridan) s’hi llença de cap. Una recerca del tresor enlluernadora que alhora ensenya el costat desencantat i amarg d’un esdevenir possible impregnat d'una tristesa bonica i dura al mateix temps.

María Magdalena / Dirigida per Garth Davis. Regne Unit. 2018. 120 min. Gènere. Drama històric. Repariment: Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor, Tahar Rahim.
Maria (Rooney Mara), una jove de la regió de Magdala, desafia a la seva família i les tradicions del seu poble en unir-se al grup d'un nou predicador, Jesús (Joaquin Phoenix).
Rooney Mara, actriu capaç d'afrontar registres intensos, com ha demostrat en títols com “En un lugar sin ley” (David Lowery, 2013) o 'Carol' (Todd Haynes, 2015), és una Maria Magdalena eficaç, tot i que qui mereix atenció en aquesta pel·lícula és Tahar Rachim, el protagonista d' 'El profeta' (Jacques Audiard, 2009), que ens regala un Judes modèlic. Destaca també l'excel·lent banda sonora, obra pòstuma de Jóhann Jóhannsson, en col·laboració amb Hildur Gudnadóttir.

Héroes del infierno / Direcció: Joseph Kosinski. EUA 2017. 134 min. Gènere: Acció. Repartiment: Josh Brolin, Miles Teller, Jeff Bridges, James Badge Dale, Taylor Kitsch, Jennifer Connelly, Andie MacDowell, Ben Hardy.
Basada en la història real de l'incendi forestal que va assolar Prescott, Arizona, el juny de l'any 2013. La pel·lícula se centra en els esdeveniments que van viure els bombers de Granite Mountain Hotshots durant la seva lluita contra aquell poderós incendi.

Gorrión Rojo. / Dirigida per Francis Lawrence. EUA 208. 134 min. Gènere: Thriller psicològic. Repartiment: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Jeremy Irons, Charlotte Rampling, Mary-Louise Parker, Matthias Schoenaerts, Joely Richardson, Nicole O'Neill, Sergej Onopko.
Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) és reclutada contra la seva voluntat per ser un "pardal", una seductora ensinistrada del servei de seguretat rus. Dominika aprèn a utilitzar el seu cos com a arma, però lluita per conservar el seu sentit de la identitat durant el deshumanitzador procés d'entrenament. Trobant la seva força en un sistema injust, es revela com un dels actius més sòlids del programa. El seu primer objectiu és Nate Nash (Joel Edgerton), un funcionari de la CIA que dirigeix la infiltració més confidencial de l'agència a la intel·ligència russa. Els dos joves agents cauen en una espiral d'atracció i engany que amenaça les seves carreres, les seves lleialtats i la seguretat dels seus respectius països.

Custodia compartida / Dirigida per Xavier Legrand. França 2017. 93 min. Gènere: Drama familiar. Léa Drucker, Denis Menochet, Thomas Gioria, Mathilde Auneveux, Saadia Bentaïeb, Jean-Marie Winling, Martine Vandeville, Florence Janas, Jenny Bellay.
Myriam i Antoine Besson s'han divorciat, i ella sol·licita la custòdia exclusiva del seu fill Julien per protegir-lo de un pare a qui acusa de violent. Antoine defensa el seu cas com a pare menyspreat, i la jutge del cas sentència a favor de la custòdia compartida. El fill de la parella, el jove Julien, presoner del creixent conflicte entre els seus pares, es veu empès al límit.

I a més...

Isla de perros / Dirigida per Wes Anderson. EUA 2018. 97 min. (Animació)
Juego de ladrones / Dirigida per Cristhian Gudegast. EUA 2018. 140 min. (Acció)
Verano de una família de Tokio.

I també, les sèries de TV:

Sagrada reset / Direcció: Shinya Kawatsura. 2018 (Animació)
The Good Doctor / Dirigida per David Shore. Repartiment: Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Beau Garrett. 2018 (Drama). 1a temporada.