Clubs de lectura: inscripcions

Clubs de lectura: inscripcions

02 de setembre de 2018

Com ja es habitual, la Biblioteca Torras i Bages organitza una nova temporada de Clubs de lectura, on s’acull totes aquelles persones que vulguin compartir -d’una forma distesa i agradable- les opinions, sentiments i comentaris que els hagi suggerit la lectura d’una obra llegida prèviament.

Per inscriure’s a qualsevol dels Clubs cal passar per la biblioteca i omplir una butlleta durant el període d’inscripcions: del 3 al 15 de setembre.

Les persones que formin part de les tertúlies literàries es trobaran a la biblioteca, amb una freqüència mensual, els dimarts de la darrera setmana de cada mes de 2/4 de 8 a les 9 del vespre, per tal de comentar la novel·la en qüestió, sota la conducció d'Elvira Mestres, encarregada, des de ja fa uns quants anys, de dinamitzar el grup i ajudar a descobrir les múltiples facetes de l’obra.
La primera trobada serà el dimarts 30 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre i l’obra escollida és “Totes les bèsties de càrrega” de Manuel de Pedrolo.

A més a més de les tertúlies literàries, per als amants de la novel·la negra la biblioteca organitza el club de lectura La clau de vidre, conduït i dinamitzat per Glòria Batllevell
La primera trobada serà el dimecres 7 de novembre a 2/4 de 8 del vespre.

Per als interessats en el teatre, la biblioteca participa per cinquè any consecutiu en el projecte Llegir el Teatre, fruit de la col·laboració entre el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i el Teatre Nacional de Catalunya. Moderat per Valeri Laguna, és un club de lectura on es tracten totes les vessants del teatre, com a text i com a espectacle. Durant aquest curs s’analitzaran els textos de set de les obres de la programació del TNC i de dos del Teatre Cal Bolet, així com també algunes claus dels muntatges. Les sessions es duran a terme a L’Escorxador. 
La primera trobada serà el dimecres 10 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre per comentar l’obra teatral “Sopa de pollastre amb ordi” d’Arnold Wesker.

I per últim, per a aquells que els agradi el món del còmic la biblioteca ofereix el club de lectura Còmic BTB. Està adreçat a tothom a partir de 16 anys i la periodicitat de les trobades és mensual.
La primera trobada serà el 16 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre.

A banda dels Clubs de lectura, la biblioteca també ofereix l’activitat Book Readers. Trobades quinzenals, dinamitzades per Sílvia Arniches, on es llegeixen textos en anglès i es comenten des de diferents punts de vista (gramàtica, pronúncia, lèxic...). Hi ha dos nivells: intermedi i avançat. Per participar-hi també cal inscriure’s a la Biblioteca en el mateix període que els clubs de lectura. Les sessions també començaran a principis d’octubre per als dos nivells.

A més de les sessions periòdiques d’aquests clubs de lectura, la biblioteca també té previst organitzar sortides culturals, xerrades a càrrec d’especialistes en literatura, així com convidar a algun dels autors o autores de les obres llegides.