Notícia

Còmics nous

26 de setembre de 2017

Esta máquina mata fascistas / Jean-Pierre Pécau, Mavric, Damien, Scarlett. Norma, 2017.
El Josef Stalin-2 o «IS-2» va ser considerat el millor carro de combat de la Segona Guerra Mundial. Un d'ells participarà en els majors conflictes del segle XX. Aquest tanc, batejat com "Aquesta màquina mata feixistes", estarà present des de la infernal batalla de Seelow fins al desembarcament de Badia de Cochinos a Cuba, des de les lluites de carrer a Berlín i Budapest fins a les guerres civils africanes o l'Afganistan. Aquesta màquina ha de resistir cinquanta anys de combat, aixafant als seus tripulants i perseguint al seu dissenyador. 
Pécau i Mavric relaten la història d'una obsessió, la relació destructiva entre un home i la màquina que el va consumir.

Yo, gorda / Meritxell Bosch. La Cúpula, 2017.
"Gorda, vacaburra, Zampabollos. Si sigues comiendo así te vas a poner como un tonel y no te va a querer nadie”. Meritxell ha hagut de sentir de tot. A casa porta patint vexacions des de petita. A l'escola s'acosta a les marginades i aguanta el xàfec. La seva falta d'autoestima i l'acumulació de problemes emocionals la portarà a desenvolupar una bulímia. Les coses aniran canviant, però requeriran temps. Yo, gorda és un còmic basat en fets reals al voltant del maltractament psicològic i els trastorns alimentaris. Una confessió autobiogràfica que, com diu la seva pròpia autora, comença malament però acaba bé.
Meritxell Bosch és catalana, mare, professora de dibuix i il·lustradora per a la indústria nord-americana. Porta des de cria embrutant papers, un costum que li ha salvat la vida en més d'una ocasió i que fins i tot li va suposar una nominació als prestigiosos premis Eisner. Va passar el 2015 i va ser per l'obra BirdCatDog, una novel·la gràfica per a nens guionitzada per Lee Nordling. Tomàs, el seu ex, li va proposar que busqués temes en la seva pròpia biografia i els va trobar. D'aquí sortiria Yo, gorda, la seva posada de llarg com a autora completa. Durant el procés d'escriptura va arribar a perdre prop de cinquanta quilos.

Camus : entre justicia y madre / José Lenzini ; Laurent Gnoni. Norma, 2017
La novel·la gràfica del centenari del naixement d’Albert Camus. El 1957, Albert Camus obté el Premi Nobel de Literatura. Res destinava a aquest noi de barri humil algerià a semblant honor. Aleshores, en què està pensant Camus al pronunciar el seu discurs oficial al gran saló de l'Ajuntament d'Estocolm? En la seva mare, que viu encara modestament en aquell barri d'Alger. Rememora també els seus primers escrits, les seves experiències en el teatre, el seu compromís com a periodista per defensar els humils, a aquells privats de veu. Esperances i decepcions d'un home rebel que morirà el 1960 a un absurd accident de trànsit i que roman proper per la senzillesa de la seva vida i la seva literatura.
José Lenzini i Laurent Gnoni ens porten una novel·la gràfica de referència, escrita per un reconegut expert en Camus. Una biografia sincera il·lustrada amb un dibuix de colors plans i tons assolellats que recrea a la perfecció l'atmosfera de la costa Mediterrània.

I a més...

Futbolín : cómo Alejandro Finisterre no inventó el juego que unió Europa / Alessio Spataro. Debolsillo, 2016.
Un Millón de años / David Sánchez. Astiberri, 2017.
Visiones del futuro / King ; Walta ; Bellaire. Panini, 2016 (La Visión, 1).
Poco mejor que una bestia / King ; Walta ; Bellaire. Panini, 2016 (La Visión, 2).
Laura & Dino / Montt. Reservoir Books, 2017.
Tante Wussi : historia de una familia entre dos guerras: Mallorca 1936 - Alemania 1939 / Katrin Bacher, Tyto Alba. Astiberri, 2015.
Los Cuadernos de Esther : historias de mis 10 años / Riad Sattouf. Sapristi, 2017.
Asȳlum / Javier de Isusi. CEAR-Euskadi : Astiberri, 2017.
El Día más largo del futuro / Lucas Varela. La Cúpula, 2017.
Avery's blues / Angux ; Núria Tamarit. Dibbuks, 2016.
Como viaja el agua / Juan Díaz Canales. Astiberri, 2016.
El Incal : integral / Jodorowsky, Moebius. Reservoir Books, 2017.
La Favorita / Matthias Lehmann. La Cúpula, 2016.
Custodia compartida / Pablo Velarde (A.K.A. Judas). Dibbuks, 2017.

Accessibilitat