Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Contes per a nens i nenes

28 de maig de 2019

En Benjamí i el semàfor que mai no es posava verd / Sans & Montañá
Informació Confidencial: Segur que deus haver sentit dir que a totes les ciutats del món hi ha un semàfor que mai no es posa verd. També et deuen haver advertit més d'una vegada que, quan fas una promesa, no pots faltar a la teva paraula de cap de les maneres.
El que potser no t'han explicat mai és que, a vegades, complir una promesa et pot fer descobrir un món ocult i perillós que no sospitaves que existís.
Si has llegit això, probablement ja saps més coses de les que et convé saber. Però és massa tard per tornar enrere. Aviat rebràs notícies nostres.
Cordialment,
L'Organització.

La Llista d'aniversari / Anna Manso ; il·lustracions de Gabriel Salvadó (Lectura fàcil)
Aquesta és la història d'una nena que l'endemà de Reis ja comença a fer la llista de coses que vol que li regalin per l'aniversari. I això que encara li falten uns quants mesos per fer els anys! Naturalment, les primeres coses que escriu a la llista són les que s'han descuidat de portar-li els Reis. Aquest any, però, el pare i la mare li han dit que a casa ja no hi cap res més i que ha de demanar regals que no s'hagin de guardar. Uf, quin tip de rumiar!

Tenda d'animals / Maria Josep Escrivà ; il·lustracions de Maria Puche
Lluïsma s’estima moltíssim els animals. Per això, no entén per què no poden viure amb ell a casa. I mira que ho intenta, perquè li ho consenten tot: una cotorra, una iguana, un gosset, un mico… i un caiman! Però un dia, Lluïsma i la seua família comencen a dubtar si realment el millor per als animals és que estiguen tancats entre quatre parets. No serien més feliços en llibertat?

La Mòmia desapareguda / Antonio Iturbe, Alex Omist
L’Inspector Sito, detectiu famós arreu del món pel seu enginy i per la seva afició a la truita de patates, treballa en el Departament de Casos Estranys, Misteriosos i Superdifícils amb l’ajuda del sergent Mai Tinc-Po.

El Petit Tigre necessita una bicicleta : la història de com el petit Tigre va aprendre a anar amb bicicleta / Janosch
«Necessito una bicicleta urgentment», va dir el petit tigre. Però abans que pugui sortir a recórrer el món amb la seva estupenda bicicleta, el petit os, la tia oca i l'os gros i gras del bosc li ensenyen tot el que cal saber per anar amb bici.

Verònica / escrit i il·lustrat per Roger Duvoisin ; traducció d'Irene Figueras Cardeñoso
Alguns hipopòtams criden molt l'atenció. Però no és el cas de Verònica. Ningú es fixa en ella perquè viu amb una gran família de pares i mares, oncles i ties, germans i germanes, cosins i cosines i tots són hipopòtams! Un bon dia Verònica decideix marxar i buscar un lloc on ser diferent i fins i tot arribar a... fer-se famosa! Així comença una aventura a la ciutat, on, a diferència de la seva llar, cridarà moltíssim l'atenció. Aconseguirà fer realitat el somni d'esdevenir una hipopòtam famosa?