Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Daniel Sancho París

04 de maig de 2018

Daniel Sancho París. Saragossa, 1980.

Especialitzat en història moderna i contemporània, ha investigat sobre història agrària, història de l’Església, de la guerra civil espanyola, el franquisme i la transició democràtica. Sobre aquests temes ha publicat llibres, ha presentat comunicacions en congressos i jornades arreu de l’Estat espanyol, i també ha pronunciat conferències.

Entre els seus llibres cal destacar com autor “A l’Ombra del Vesper 1936-1939. Records de la Guerra Civil a Santa Margarida i els Monjos”, “Vilafranca del Penedès desapareguda”, i com a coautor “La repressió del primer franquisme a l’Alt Penedès (1939-1948)”, “Història de la Policia Local de Vilafranca del Penedès, 1884-2014” i “Fires i Mercats a Vilafranca i al Penedès. Economia i sociabilitat”. De la mà de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP) ha coordinat diversos volums fruit de diverses jornades i seminaris d’història.

Com arxiver està especialitzat en arxius fotogràfics i eclesiàstics. A l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès ha descrit diferents fons i col·leccions fotogràfics: Josep Mestres Hero, Salvem les imatges Mediona, Vinseum, Fons Josep Alegret (Mory) i Ajuntament de Vilafranca del Penedès, amb un total de més de 16.000 imatges.

En els darrers anys ha participat en la documentació i redacció de continguts per a diferents projectes museològics com el Museu Ràdio Andorra (Encamp, Andorra), Espai Joan Amades (Sant Quintí de Mediona) i de l’exposició Drassanes i Galeres del MMB (Barcelona). Igualment, també ha documentat elements de patrimoni arquitectònic participant en plans especials de patrimoni i catàlegs raonats de Sant Martí Sarroca i del Parc Güell de Barcelona.

A l’any 2003 va guanyar el 2n Premi de Recerca Històrica dels Premis Llavor de Lletres del setmanari La Fura i de la Fundació Privada Ferrer Sala Freixenet amb el treball “Vilafranca del Penedès durant el primer franquisme, 1939-1945” i el 2014 va obtenir la medalla de bronze al mèrit policial per part de l’Ajuntament de Vilafranca per haver elaborat el llibre de la Policia Local de Vilafranca.

Bibliografia