Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

David Monteagudo

25 de febrer de 2020

David Monteagudo, és un escriptor gallec, Viveiro, 1962. Es traslladà amb la seva família a Catalunya quan tenia cinc anys i treballà en una fàbrica de cartonatge a Vilafranca del Penedès aliè als cercles literaris, encara que sempre li havia atret la literatura. Començà a escriure sistemàticament en complir quaranta anys, i el 2009 va saltar a la popularitat literària quan va aconseguir que la seva novel·la Fin fos publicada per l'editorial Acantilado amb èxit de crítica i públic. El 2011 va rebre el Premi Mandarache i el 2012 aquesta novel·la va ser adaptada al cinema, sota la direcció de Jorge Torregrossa.

A Fin l'han seguit altres novel·les, com Marcos Montes (2010), Brañaganda (2011) o Invasión (2015), Crónicas del Amacrana (2017), així com l'antologia de relats El Edificio (2012). Ha estat traduït a diversos idiomes, com el francès, l'alemany, l'holandès, l'italià o el rus.
El 2018 va publicar Hoy he dejado la fàbrica, és un dels textos més personals de l'autor, un compendi de microrelats que narren les seves pors, records, vivències, somnis i malsons. Traduïts al català per Jordi Llavina.
El 2019 publica Si quieres que te quieran, és una tria de receptes de cuina que no són descrites, sinó narrades amb intensitat i delicadesa, una col·lecció de moments viscuts davant dels fogons en què se'ns fa evident que l'autor escriu com cuina i cuina com viu. traduïda al català pel mateix autor.
Recentment ha aparegut a les llibreries la reedició de FIN, especial 10e aniversari, amb contingut extra i moltes curiositats al voltant del llibre.

Pots consultar tota la bibliografia disponible a la nostra Biblioteca aquí