Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Dolors Rovira

02 de abril de 2019

Dolors Rovira (Vilafranca del Penedès 1947), mestra de professió, especialitzada en Educació Infantil, Primària i Educació Especial.

Ha treballat durant 42 anys a escoles de Vilafranca i de la comarca, desenvolupant diferents metodologies que han ajudat l’alumne a participar en el procés del seu propi aprenentatge. Durant quatre anys va treballar també al Centre de Recursos Pedagògics de Vilafranca.

Ha participat com a alumna en seminaris i escoles d’estiu, i també hi ha col·laborat impartint cursos com a formadora. No s’ha considerat mai escriptora. Tanmateix i com a conseqüència de la seva activitat professional, ha escrit diversos articles de pedagogia a les revistes Guix i Llapis. Va treballar en un seminari sobre la metodologia del Constructivisme, i a partir d’aquest treball, el grup de mestres que hi van col·laborar coordinades per la pedagoga Ascen Díez de Ulzurrum, van publicar dos llibres a l’Editorial Graó amb el títol «L’aprenentatge de l’escriptura des d’una perspectiva constructivista.» (Vol.I i Vol.II).

Una activitat que també ha practicat amb fruïció és la d’explicar contes, ho ha fet a escoles, biblioteques, grups d’amics i familiars.

L’any 2012 va escriure i publicar, junt amb l’Anna Mongay que en va fer la il·lustració, el conte «El viatge de la Shalaka», a l’Editorial Andana.

L’afició a explicar els seus contes l’ha compaginada amb la pintura a la qual es dedica especialment des que està jubilada. Te molts apunts fets i aquarel·les que ha mostrat en diferents exposicions especialment sobre temes del Penedès i Vilafranca, tant d’edificis com de paisatges. Ha editat una col·lecció de postals que mostren les diferents pintures.

Aquesta afició i dedicació a la pintura l’ha portat a fer un estudi minuciós de l’obra pictòrica i de la biografia del pintor vilafranquí Pau Boada. El coneixement i l’enriquiment que li ha proporcionat l’ha fet decidir a escriure i il·lustrar un llibre que conté la biografia del pintor i deu contes amb les corresponents il·lustracions, tot relacionat amb l’obra d’aquest artista.