ATENCIÓ! Nou telèfon de contacte 667 579 324

A causa d'una avaria amb la línia telefònica, per contactar amb la biblioteca truqueu al 667 579 324

Notícia

Dolors Rovira Rovira

02 de abril de 2019

Dolors Rovira (Vilafranca del Penedès 1947), mestra de professió, especialitzada en Educació Infantil, Primària i Educació Especial.

Ha treballat durant 42 anys a escoles de Vilafranca i de la comarca, desenvolupant diferents metodologies que han ajudat l’alumne a participar en el procés del seu propi aprenentatge. Durant quatre anys va treballar també al Centre de Recursos Pedagògics de Vilafranca.

Ha participat com a alumna en seminaris i escoles d’estiu, i també hi ha col·laborat impartint cursos com a formadora. No s’ha considerat mai escriptora. Tanmateix i com a conseqüència de la seva activitat professional, ha escrit diversos articles de pedagogia a les revistes Guix i Llapis. Va treballar en un seminari sobre la metodologia del Constructivisme, i a partir d’aquest treball, el grup de mestres que hi van col·laborar coordinades per la pedagoga Ascen Díez de Ulzurrum, van publicar dos llibres a l’Editorial Graó amb el títol «L’aprenentatge de l’escriptura des d’una perspectiva constructivista.» (Vol.I i Vol.II).

Una activitat que també ha practicat amb fruïció és la d’explicar contes, ho ha fet a escoles, biblioteques, grups d’amics i familiars.

L’any 2012 va escriure i publicar, junt amb l’Anna Mongay que en va fer la il·lustració, el conte «El viatge de la Shalaka», a l’Editorial Andana.

L’afició a explicar els seus contes l’ha compaginada amb la pintura a la qual es dedica especialment des que està jubilada. Te molts apunts fets i aquarel·les que ha mostrat en diferents exposicions especialment sobre temes del Penedès i Vilafranca, tant d’edificis com de paisatges. Ha editat una col·lecció de postals que mostren les diferents pintures.

Aquesta afició i dedicació a la pintura l’ha portat a fer un estudi minuciós de l’obra pictòrica i de la biografia del pintor vilafranquí Pau Boada. El coneixement i l’enriquiment que li ha proporcionat l’ha fet decidir a escriure i il·lustrar un llibre que conté la biografia del pintor i deu contes amb les corresponents il·lustracions, tot relacionat amb l’obra d’aquest artista.

Bibliografia

  • El Viatge de la Shalaka. Vilafranca del Penedès: Andana, 2012
  • L'Ocell Piulafí: i altres contes inspirats en l'obra del pintor Pau Boada. Vilafranca del Penedès: Edicions i Propostes Culturals Andana, 2020
  • Tu Rai! Vilafranca del Penedès: Agrupació de Raimons de Vilafranca del Penedès, 2021

Consulteu la bibliografia que podeu trobar a la nostra Biblioteca en aquest enllaç

Accessibilitat