Notícia

El Banc de temps i la biblioteca

22 de maig de 2018

Des del Banc de temps de Vilafranca del Penedès s’han iniciat noves accions per promoure i difondre el servei, una de les accions és la  col·laboració amb la Biblioteca Torras i Bages.

En el Banc de Temps es fomenta noves formes de convivència i relació basades en la participació, l’intercanvi i les xarxes de cooperació. Es tracta d’un sistema gratuït d’intercanvi de serveis, tasques puntuals, habilitats, coneixements i relacions entre persones, que pren el temps com a unitat de valor i de canvi.

La primera activitat va ser el dia 4 d’abril amb la Xerrada Disposes de Temps?. Va anar a càrrec de Gemma Bertran i Anna Carbonell, gestora i responsable del Banc de Temps de Vilafranca del Penedès. En aquesta xerrada es va explicar el funcionament i qui pot formar part del Banc de Temps. A més, es va comptar amb testimonis directes de persones que formen part d’aquest projecte que van dinamitzar la sessió amb un petit simulacre d’intercanvi.
 

Al Banc de Temps hi ha moltes persones amb talent artístic. Des del mes de maig se’ls ha donat  l’oportunitat d’exposar els seus treballs i col·leccions a l’Espai Fet x Mi de la biblioteca. En aquest espai, que s’hi troben llibres sobre manualitats de diferents tècniques, queda ben ambientat amb les creacions originals que s’hi van exposant. L’Anit, pseudònim de Tina Fernández, va donar vida a creacions utilitzant material de rebuig que tots tenim a casa. La Montse Rovira va transformar el paper de diari en peces artesanals que semblaven vímet.

De l’11 al 29 de juny es podrà visitar de Vilafranca del Penedès, creat al 2015, fomenta noves formes de convivència i relació basades en la participació, l’intercanvi i les xarxes de cooperació. Es tracta d’un sistema gratuït d’intercanvi de serveis, tasques puntuals, habilitats, coneixements i relacions entre persones, que pren el temps com a unitat de valor i de canvi.una mostra deIs treballs finals del grup d’alumnes del Taller de bosses reutilizant roba usada. Beatrice Moucheron va ser la dinamitzadora de l’activitat el mes de març a l’Escorxador. A partir d’uns texans vells s’han creat unes bosses de mà originals i úniques.

El Banc de Temps de Vilafranca és una activitat emmarcada al programa Espirall, Fem Barri,  una acció subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc del Projecte Treball als Barris, i cofinançada pel  Servicio Público de Empleo i el propi Ajuntament de Vilafranca.

Accessibilitat