Notícia

El caminant de Providence

29 de desembre de 2016

H.P. Lovecraft fou el creador del "horror còsmic", un mestre de la literatura mundial i un autor que ara, 125 anys després del seu naixement, està despertant un gran interès i sumant cada vegada més edicions de la seva obra.

Recuperant els treballs més recents i punters sobre la figura de Lovecraft així com a fonts originals, "H.P. Lovecraft: El Caminante de Providence "resulta una biografia totalment inusual en el sentit que dona un retrat de l'autor diferent al que estem acostumats a llegir.

En aquesta obra, García Álvarez estudia, per una banda, la vida personal de Lovecraft, donant una especial importància als aspectes familiars i relacionals, on trobem un Lovecraft que no te res a veure amb els tòpics d'aïllat i asocial que li havien atribuit. Per altra banda, ens acosta a la seva obra, a través d'una analisi curosa assenyalant les fonts de les que va beure l'autor, així com obres inèdites. Per últim, descobrim el Lovecraft menys conegut: el filòsof. I és que a més d'autor de relats d'horror còsmic i poesia, Lovecraft era un pensador agut i penetrant que amb el pas dels anys va desenvolupar un sistema filosòfic propi que impregna les seves obres i que, anant des del materialisme al tradicionalisme, aconsegueix desembocar, al final de seva vida, en un ideari que advocava per una mena d'utopia política i social. Lovecraft: va ser a més, un divulgador científic que des de molt jove es va embarcar en la tasca de, no només de portar la ciència a tothom, sinó de lluitar aferrissadament contra les supersticions.

H.P. Lovecraft: El Caminante de Providence, una obra rigorosa i documtada, sobre una figura impresindible de la literatura contemporània, i un autor i pensador completíssim.
 

Accessibilitat